Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Банош (Смачна країна з Костянтином Грубичем)
Будь-яка відома національна страва має чимало рецептів, що є фантазійною спробою кухарів урізноманітнити її автентичний смак. Але ніколи не завадить познайомитися з давнім оригіналом.
Ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» пропонує повернутися до витоків і зварити справжній гуцульський банош.
Інгредієнти:
- сметана - 400 г;
- кукурудзяне
борошно - 200 г;
- вода - 50 г;
- сіль - за смаком.
Це блюдо краще готувати на кострі, аби воно добре пропахло димком. Втім, умови простої кухні теж підійдуть.
Влийте домашню жирну збирану сметану у чугунок, додайте трішки води та дрібку солі і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
Потім невеликими порціями всипте кукурудзяне борошно й продовжуйте розмішувати до тих пір, поки страва не загускне. Як правило, цей процес займає 5-7 хвилин, в залежності від якості інгредієнтів.
Банош буде повністю готовий, коли на його поверхні почне з’являтися жир від сметани. Їсти його потрібно обов’язково гарячим.
Читайте також, як приготувати вареники з яєчнею із тіста на кефірі.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>