«Панська страва»: рецепт правдивого баношу

12:01, 01.04.2022

Банош (Смачна країна з Костянтином Грубичем)

         Будь-яка відома національна страва має чимало рецептів, що є фантазійною спробою кухарів урізноманітнити її автентичний смак. Але ніколи не завадить познайомитися з давнім оригіналом.

 

         Ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» пропонує повернутися до витоків і зварити  справжній гуцульський банош.

 

 

                Інгредієнти:

 

- сметана               - 400 г;

- кукурудзяне

  борошно             - 200 г;

- вода                     - 50 г;

- сіль                      -  за смаком.

 

 

         Це блюдо краще готувати на кострі, аби воно добре пропахло димком. Втім,  умови простої кухні теж підійдуть.

 

         Влийте домашню жирну збирану сметану у чугунок, додайте трішки води та дрібку солі і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

 

         Потім невеликими порціями всипте кукурудзяне борошно й продовжуйте розмішувати до тих пір, поки страва не загускне. Як правило, цей процес займає 5-7 хвилин, в залежності від якості інгредієнтів.

 

         Банош буде повністю готовий, коли на його поверхні почне з’являтися жир від сметани. Їсти його потрібно обов’язково гарячим.   

 

         Читайте також, як приготувати вареники з яєчнею із тіста на кефірі.