Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Скумбрія (Готуйте смачно з Марією Макарчук)
Порівняно недорога риба легко набуває вишуканого смаку, якщо до неї підібрати правильні інгредієнти.
Особливостями кулінарного чаклування поділився ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».
Інгредієнти:
- скумбрія - 2 шт;
- оцет (9%) - 100 мл;
- олія -150 мл;
- аджика - 2 ст. л;
- цукор - 15 г;
- сіль - 10 г;
- цибуля - 3 шт.
Спочатку готується маринад. Для цього перемішайте у каструлі олію, оцет, сіль, цукор та аджику, доведіть до кипіння й залиште вихолоняти.
Скумбрію необхідно ретельно очистити від нутрощів і кісток. Не пропустіть також чорну плівку, щоб риба не гірчила. Далі розріжте кожну тушку уздовж на дві частини, ретельно промийте і висушіть паперовим рушничком або серветкою.
На дно лотка спочатку викладіть шар подрібненої цибулі, а потім дві половинки однієї риби, порізаної на рівномірні шматочки. Зверху скумбрію полийте частиною маринаду, а також знову притрусіть цибулею. Наступний шар формується за цією ж схемою.
Маринувати рибу слід у холодильнику протягом доби, але першу порцію можна спробувати вже через 12 годин.
Читайте також, як правильно приготувати шашлик у духовці.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>