«Смакує краще червоної риби»: рецепт дуже смачної скумбрії

08:01, 21.02.2022

Скумбрія (Готуйте смачно з Марією Макарчук)

         Порівняно недорога риба легко набуває вишуканого смаку, якщо до неї підібрати правильні інгредієнти.

 

         Особливостями кулінарного чаклування поділився ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».

 

                Інгредієнти:

 

- скумбрія           - 2 шт;

- оцет (9%)          - 100 мл;

- олія                   -150 мл;

- аджика              - 2 ст. л;

- цукор                - 15 г;

- сіль                   - 10 г;

- цибуля              - 3 шт.

 

 

         Спочатку готується маринад. Для цього перемішайте у каструлі олію, оцет, сіль, цукор та аджику, доведіть до кипіння й залиште вихолоняти.

 

         Скумбрію необхідно ретельно очистити від нутрощів і кісток. Не пропустіть також чорну плівку, щоб риба не гірчила. Далі розріжте кожну тушку уздовж на дві частини, ретельно промийте і висушіть паперовим рушничком або серветкою.

 

         На дно лотка спочатку викладіть шар подрібненої цибулі, а потім дві половинки однієї риби, порізаної на рівномірні шматочки. Зверху скумбрію полийте частиною маринаду, а також знову притрусіть цибулею. Наступний шар формується за цією ж схемою.

 

         Маринувати рибу слід у холодильнику протягом доби, але першу порцію можна спробувати вже через 12 годин.

 

         Читайте також, як правильно приготувати шашлик у духовці.