Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Оригінальний суп (Марусина КУХНЯ)
Гарячі страви у прохолодну зимову погоду користуються особливою популярністю. А якщо їх приготування не займає багато часу і не потребує великої кількості продуктів, то подібна смакота одразу стає улюбленою у будь-якій родині.
Один з рецептів простої, ситної і водночас оригінальної юшки запропонував ютуб-канал «Марусина кухня».
Інгредієнти:
- картопля - 4 - 5 шт;
- морква - 1 шт;
- цибуля - 1 шт;
- мисливські копчені ковбаски - 5 шт;
- плавлений сирок - 1 шт.
Висипте у каструлю з водою очищену порізану картоплю і варіть до тих пір, поки вона стане майже готовою.
На сковорідці спочатку підсмажте до золотистого кольору подрібнену цибулю, а потім додайте потерту на крупній терці моркву і теж кілька хвилин потримайте на вогні.
Висипавши овочі до каструлі, поріжте тонкими кільцями ковбаски і теж відправте варитися. Сіль і мелений чорний перець додайте за смаком.
Перед тим як потерти плавлений сирок, потримайте його у морозильній камері протягом 15 хвилин. Всипавши до каструлі цей інгредієнт, помішуйте страву до тих пір, поки сир повністю не розтане.
Свіжі кріп та петрушка додадуть юшці з присмаком копченостей ще й ніжного літнього аромату.
Дивіться також рецепт м’якого, соковитого, смачного шашлику у духовці.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>