Карикатура українського ілюстратора стала обкладинкою британського журналу

15:17, 03.10.2019

На обкладинці 17-го номеру британського видання The Guardian Weekly розміщено карикатуру київського художника Сергія Майдукова.

 

Про це сам художник написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Сергій Майдуков намалював прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Для американскої версії журналу — президента США Дональда Трампа.

 

 

Ілюстратор зазначив, що витратив на створення зображення два з половиною дні.

 

"Я досі не зовсім вірю, що в Лондоні та NY на поличках газетних кіосків сьогодні -гоп- дві обкладинки The Guardian Weekly з моїми портретами Джонсона та Трампа", - написав Майдуков.

 

Як повідомляла УМ, королева Єлизавета II схвалила закон про відтермінування виходу Великої Британії з Європейського Союзу без угоди.

 

Згідно з законом, прем'єр-міністр повинен продовжити термін Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня парламент не ухвалить угоду з ЄС.

 

Раніше вона схвалила запит прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту перед виходом країни з Європейського Союзу.

 

Верховний суд Великої Британії постановив, що рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про призупинення парламенту було незаконним.

 

25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. 

 

Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Читайте також: «Наш» пішов: що стоїть за відставкою спецпредставника США з питань України Курта Волкера

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 

Сенат США муситиме розглянути питання імпічменту президенту Дональду Трампу, якщо Палата представників проголосує за це.

 

  •