Верховний суд Британії визнав, що Джонсон незаконно призупинив роботу парламенту

15:01, 24.09.2019
Верховний суд Британії визнав, що Джонсон незаконно призупинив роботу парламенту

Верховний суд Великої Британії постановив, що рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про призупинення парламенту було незаконним.


Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

 

"Рішення порадити Її Величності відтермінувати парламент було незаконним, оскільки воно призвело до порушення або перешкоджання здатності парламенту виконувати свої конституційні функції без розумного обґрунтування", - підсумувала голова Верховного суду леді Гейл.

 

Вона оголосила, що уряд країни не надав жодних розумних обгрунтувань, навіщо йому оголошувати призупинення парламенту перед самим виходом країни з Євросоюзу аж на п'ять тижнів, тоді як зазвичай ця процедура триває кілька днів.

 

Тож, 11 суддів колегії Верховного суду одностайно вирішили, що призупинення роботи парламенту було незаконним.

 

Як повідомляла УМ,  королева Єлизавета II схвалила закон про відтермінування виходу Великої Британії з Європейського Союзу без угоди.

 

Згідно з законом, прем'єр-міністр повинен продовжити термін Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня парламент не ухвалить угоду з ЄС.

 

Раніше вона схвалила запит прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту перед виходом країни з Європейського Союзу.