Київрада знову без кворуму, про її дострокові вибори Кличко просить Верховну Раду

11:39, 19.09.2019

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної ради щодо розпуску Київради VIII скликання, яка знову не зібрала кворум для проведення чергової сесії.  

 

Про це йдеться в заяві Віталія Кличка.

 

"Депутати повинні нести відповідальність перед людьми, які їх обирали! А не керуватися політичною кон’юнктурою і особистими інтересами. Сьогодні бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові таки не всі.Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві! І нехай тепер депутати ідуть і розказують киянам, як вони працювали. І чому думають, що їх оберуть знову!", - наголосив мер.

 

Кличко нагадав, що у вівторок, під час консультацій із лідерами всіх фракцій Київради, домовилися про проведення сесії у четвер, 19 вересня: "Всі говорили про готовність зібратися заради розв’язання гострих питань для міста".

 

Київський міський голова наголосив, що необхідно ухвалювати важливі для столиці і киян рішення – і щодо соціальних виплат, зарплат транспортникам, надбавок освітянам.

 

"Також ми на порозі опалювального сезону і є невідкладні питання підготовки до нього. Треба працювати і над бюджетом Києва на наступний рік. Це ті питання, що необхідно вирішувати невідкладно! Але все робиться для дестабілізації ситуації в столиці. В результаті ж страждатимуть кияни! І це мене хвилює більше всього", – заявив він.

 

Кличко вважає, що кожного депутата на його окрузі виборці повинні спитати як він працював і чиї інтереси ставив над інтересами киян.

 

Як повідомляла УМ, це вже не вперше  Київрада не зібрала кворуму

 

Раніше Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 
 
 

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.

 

Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації. Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.

 

Читайте також: Так класти болт на Конституцію не наважувався навіть Кучма