Новорічний стіл — яскравий та апетитний: рецепт салату «Яскравий калейдоскоп»
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Кулінар Євген Клопотенко потрапив у скандал з червонокнижним лосем. (facebook.com/ievgen.klopotenko)
Гуманістичний рух захисту тварин Uanimals подав запит до Держпродспоживслужби та Держекоінспекції щодо використання червонокнижного лося в меню ресторану відомого кулінара Євгена Клопотенка.
Як інформує "Україна молода", про це "Uanimals" повідомляє в соцмережах у вівторок, 25 січня.
В інтерв'ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі "ЗеИнтервьюер", яке вийшло два місяці тому, Євген Клопотенко розповідав про незвичайні інгредієнти.
«В інтерв'ю одному із ютуб-проєктів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується стравами із диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а у випадку страви із «серця лося» каже про порушення закону.
Нагадаємо, лось в Україні знаходиться на межі зникнення і цю тварину внесено до Червоної книги, тож його вбивство є порушенням закону.
За фактом відео ми в "UAnimals" надіслали запит в Держпродспоживслужбу та ДержЕкоінспекцію із проханням вияснити, звідки у героя відео з’явився труп лося і чи не порушує це закон. Також готуємо заяву в поліцію", — написали у своєму інстаграм-акаунті захисники тварин.
Євген Клопотенко прокоментував ситуацію під постом захисників тварин, зазначивши, що невдало пожартував, обговорюючи незвичайні інгредієнти, коли інтерв'юер запитав його про лося.
У скандальному відео Євген Клопотенко запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: «Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося».
Однак нині він стверджує, що у меню ресторану лося ніколи не було, а от бобер, про якого спершу запитував Анатолій Анатоліч, справді буває.
"Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи.
Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід — не використовувати більше м’яса, ніж дійсно необхідно. Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю.
У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами.
Тому і бобер, і кабан, яких я використовую — фермерські. Закликаю всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою взаємодієте", - повідомив Клопотенко.
Втім, представники руху відповіли кулінару в коментарях, що зовсім, нещодавно він ділився контактами постачальника м'яса лося в соцмережах.
Як повідомляла раніше "УМ", після скандалу із запровадженням певного меню в школах в Міносвіти повідомили, що заклади освіти не зобов‘язані використовувати оновлене меню, розроблене командою шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Втім, самостійно розроблене меню має відповідати нормам, встановленим державою.
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Минулого тижня на вулиці Сковороди у Полтаві між цивільним чоловіком і двома поліцейськими Полтавського райвідділу поліції, які були при виконанні службових обов’язків, виник конфлікт. >>
На території Львівської громади в межах осінньої кампанії профілактики поширення вірусу сказу розповсюдили 2 тис. 250 вакцин для диких тварин, здебільшого лисиць, повідомило «Суспільне. Львів», посилаючись на пресслужбу Львівської міської ради. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Боротьба з пташиним грипом триває, та поки перевага залишається на боці вірусу. >>
Капібара — відома та улюблена багатьма людьми у світі тварина. >>