Мабуть, ніхто з таким нетерпінням не очікує свята, як малюк. Особливо дня народження — з його традиційними веселощами, символічним задуванням свічок на яскравому тортикові, подарунками і ласощами. Часто в таких випадках перед батьками постає дилема: чим найкраще пригостити свою дитину і її друзів, адже меню для малюків дещо відрізняється від того, що зазвичай споживають дорослі. Тож, готуючи святковий стіл, не забувайте основні поради педіатрів: якомога менше жирних і солоних страв, ніяких гострих і пряних наїдків. Дошкільнятам лікарі радять дуже обережно вживати свинину, страви з гуски чи качки — така їжа часто порушує травлення. Ліпше приготувати страви з дієтичних сортів м’яса (курки, індика, телятини) — можна у формі запіканки, а рибу (теж бажано нежирних сортів) — на пару. Гарніром можуть бути овочеві рагу, різні страви з картоплі, каші. Скажете, малюк не їстиме в свято звичну їжу? Проявіть трохи фантазії — і стіл «оживе»: виготовте жабенятко або мишку із вареного яйця, спорудіть чоловічка чи будиночок із фруктів та ягід, спечіть пиріг у формі машини.