Хто крайнiй?
Мій милий «тітушка»
Віднедавна я знаю «явки, паролі», місцепроживання, настрої, зарплатню «тітушок». На жаль, не всіх (бо наїхало їх iз Луганська, Житомирщини, Рівненщини тощо — море), а тільки полтавських. Схоже, прибули до Києва «тітушкувати» всі дужі безробітні полтавці призовного віку. На початку минулого тижня та у вихідні — 200 плюс iще 100 осіб.
Мирослав Маринович: Формула Дванадцятиголового Змія
Євромайдан уже четвертий тиждень приковує до себе увагу не лише українців, а й усього світу. Революційна ситуація очевидна — низи не хочуть, а верхи не можуть. Для того щоб змінити владу законним шляхом, потрібні відповідні механізми, які можуть бути в руках або Президента, або Верховної Ради, або Конституційного Суду, які досі перебувають під тотальним впливом з боку чинної влади.
Олександр Положинський: Я стою тут за іншу Україну
Його все менше представляють як вокаліста групи «Тартак» і все більше — як громадського діяча. Сашко Положинський каже, що дуже хотів би уникнути політичної кар’єри у своєму житті. Але якщо стоятиме вибір: йти в політику і щось змінювати, чи взагалі тікати з України і жити заради себе — він піде в політику.
В’ячеслав Грозний: Банківська гарантія — порятунок для збанкрутілих клубів
В’ячеслав Грозний — знакова постать не тільки для українського футболу. 57–річний уродженець Кам’янця–Подільського залишив також свій слід у російському, казахському та болгарському чемпіонатах. Як каже сам В’ячеслав Вікторович, за шість років роботи в московському «Спартаку» він повністю просяк спартаківським духом.
Молочних жирів не вистачає, «транс» — через край
Наближення новорічно–різдвяних свят активізує розкуповування продуктів у магазинах і на ринках. Навіть малозабезпечені люди — з надією на те, що «як Новий рік зустрінеш...» — намагаються наповнити холодильник стандартним набором мінімального достатку: червона ікра, до якої обов’язкове масло; оселедець і майонез для улюбленої «шуби»; маргарин–спред — щоб спекти дітям святкові солодощі.
Майонез без яєць
Спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз протестували вісім марок майонезів 67–процентної жирності: «Олком», «Торчин», «Чумак», «Столовий Провансаль», «Королівський смак», «Вигідна ціна завжди», «Щедро organic» та «Провансаль Союзный». Один із несподіваних висновків: для виробництва промислових майонезів не завжди використовують яйця.