«Ультрас» розперезалися

23.08.2007

                Під час недільного матчу між «Динамо» й «Карпатами» на трибунах київського стадіону з'явився великий транспарант з фашистською свастикою. Зі слів очевидців, цю ганебну акцію організували приблизно 10 чоловік, які вирішили розміститися у секторі прихильників львівської команди. Як повідомив офіційний сайт чемпіонів України, нещодавно створена охоронна структури арени — фан-сек'юріті — знайшла серед натовпу мерзотників і вивела їх із сектору, за межами якого повноваження охоронців чомусь закінчилися.

                Наступного дня офіційні представники «Карпат» і їхні організовані групи вболівальників категорично спростували причетність до згаданої акції. Однак львів'яни від імені справжніх фанів команди принесли свої вибачення присутнім на стадіонів, запевнивши, що постараються не допустити повторення подібних прикрих випадків: «Нам не зрозуміло, як охоронці правопорядку, що перебували на стадіоні, випустили цих молодиків із сектору. Це погано відрежисована й організована брутальна провокація». При цьому «Карпати» з проханням розібратися у ситуації офіційно звернулися до президента ФФУ Суркіса, президента ПФЛ Сафіулліна, міністра внутрішніх справ Цушка й в. о. голови СБУ Наливайченка. Фотографії негідників уже з'явилися в інтернеті, й при бажанні правоохоронців довести справу до логічного завершення у них є всі можливості, щоб покарати тих, хто використовує футбол заради пропаганди екстремізму й насильства.

                Крім інциденту з прапором, варто звернути увагу й на поведінку динамівських фанів у секторах за воротами. Коли з трибуни, де з'явилася нацистська символіка, почулися вигуки нацистського змісту, доволі численний хор голосів відповів їм тим же з київської трибуни. До речі, під час вівторкового матчу молодіжних збірних України й Ізраїлю на адресу гостей знову ж таки з фанатського сектору чулися скандування з брутальними образами на адресу гостей. Стається це вже не вперше, подібні випадки часто фіксуються під час приїзду до Києва одеського «Чорноморця». Тож динамівському керівництву варто провести виховну роботу з власними «ультрас».