Капітальний «футбольний» ремонт

17.05.2007
Капітальний «футбольний» ремонт

До Євро-2012 вiдродяться й «Карпати»? (Фото Укрінформ.)

      Після виграшу Україною й Польщею тендеру на проведення фінальної частини континентального футбольного чемпіонату-2012 життя обох країн на найближчі п'ять років триватиме в особливому ритмі. Так, у серці Галичини, Львові, як і в інших українських містах, що прийматимуть футбольні матчі Євро-2012, уже настає пора ремонтів та новобудов.

      До чемпіонату у місті Лева має з'явитися близько 20 готелів, новий стадіон, великий виставковий центр та новий термінал аеропорту. Про це «УМ» розповів начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик. Загалом же, як стверджує міський голова Андрій Садовий, Львів планує залучити інвестицій на мільярд доларів США.

      Для будівництва готелів, серед яких два або три будуть п'ятизірковими, місто уже виділило 30 земельних ділянок. Є земля і під новий стадіон на 32 тисячі глядачів, який планують збудувати біля львівського іподрому за 40 млн. євро. Одразу біля арени збираються звести великий виставково-концертний зал, на що уже виділили 17 га землі. Ремонт аеропорту та новий термінал обійдеться владі або інвесторам у близько 70 млн. євро.

      Окрім новобудов, наступні п'ять років Львів потерпатиме від ремонтів. Спочатку, зрозуміло, візьмуться за «славнозвісні» місцеві дороги. На це буде витрачено 50 млн. доларів. Як стверджує пан Процик, львівську транспортну систему чекає масштабна реконструкція. Так, спершу у центрі міста впровадять односторонній рух по всіх магістралях, а з часом старовинну частину міста узагалі закриють для транспорту. Натомість влада планує побудувати підземні паркінги, оскільки центр Львова постійно «засмічений» автомобілями. Реконструкція чекає і на уже існуючі у місті стадіони СКА та «Україна», які доводитимуть до стандартів УЄФА. А найбільші інвестиції очікуються на загальнодержавний проект будівництва автобану через Львівську область до Луганська.