Символічна плата за новеньку хату

13.02.2007

      Керівник Одеського міськуправління капітального будівництва Іван Стас готується до підписання незвичного договору з мешканкою міста Оленою Петручек. Ідеться про оформлення договору купівлі-продажу двох квартир, яких гостро потребує велика родина Олени Степанівни. Сама вона виховує п'ятьох дітей, у тому числі двох синів із вродженою вадою серця. Причому живе з дітьми у помешканні своєї сестри Людмили — також багатодітної матері. Всього в родинах сестер, що з усіх сил стараються підняти й виховати своїх дітей, 13 осіб. Зайве казати, що у двокімнатній квартирі площею 40 квадратних метрів живеться тіснувато. От і прийшла на виручку міська громада. Після обговорення на січневій сесії міськради «родинної проблеми», яку перед тим члени профільної депутатської комісії погоджували з керівництвом Одеси, було ухвалено більшістю голосів: подарувати двом багатодітним родинам ще два помешкання на вулиці Парковій. З урахуванням тієї прикрої обставини, що деяким дітям, котрі перенесли особливо складні операції у московській та паризькій клініках, життєво необхідна спокійна атмосфера вдома.

      Однак член міської ради Олексій Косьмін застеріг колег, що в такому разі отримувачам дорогого дарунка доведеться сплатити чималий податок — 15 відсотків вартості нерухомості. А це для сімейного бюджету Петручек — сума не підйомна. Отож і дійшли, врешті-решт, члени міськради спільної думки: продати дво- і трикімнатну квартири главі родини Олені Петручек за символічну ціну — одну гривню. Так і податківці претензій не матимуть, і родини сестер Олени та Людмили допомогу громади відчують. А виконати ухвалене рішення сесія доручила міськуправлінню капітального будівництва.

      «Я ще й досі не вірю, — сказала пані Петручек у розмові з кореспондентом «УМ», — що можлива така підтримка з боку міської громади. Але Іван Ілліч Стас запевнив: заходьте до управління капітального будівництва, погодимо всі нюанси договору купівлі-продажу. І наступного тижня можете переїжджати з проспекту Добровольського у помешкання на вулиці Парковій».