Бери лопату, бо не буде зарплати

30.01.2007

      У грудні 2006 року офіційний рівень безробіття в Україні зріс до 2,7 відсотка. Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на дані Держкомітету статистики. Так, на 1 січня 2007 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 0,8 мільйона безробітних. Тоді як місяць тому їх було на 100 тисяч менше. Найбільша проблема із зайнятістю населення — традиційно в Тернопільській області, а найменша — в Києві. Тим часом Держкомстат повідомляє, що на 1 січня в Україні було зареєстровано 170,5 тисячі вакансій. До того ж безробітні в нашій державі отримують грошову допомогу, яка, щоправда, особливо не вирішить проблему — середній її розмір становить 251 гривню.

      І водночас урядовці звітують про позитивну тенденцію. Так, віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник запевняє, що в Україні рівень безробіття в 2006 році знизився до 6 відсотків. «Рівень безробіття в Україні менший, ніж у найрозвиненіших країнах Євросоюзу, таких як Німеччина, Франція, Іспанія. Рівень безробіття в Україні можна порівняти з аналогічним показником у Великій Британії, яка традиційно має низький рівень безробіття, — цитує чиновника УНІАН. — Підвищення інвестиційної активності привело до створення нових робочих місць. Тільки за останні 5 місяців в Україні їх створено близько 120 тисяч».

      А на 2007 рік уряд теж плекає амбітні плани — працевлаштувати за допомогою Державної служби зайнятості на вільні та новостворені робочі місця не менш як 1 мільйон 81 тисячу осіб, повідомляє прес-служба Мінпраці.