Перебрав метрів

29.08.2006

      Свідками рідкісного рішення стали днями журналісти, якi були присутні на засіданні Одеського міськвиконкому. Після обговорення звіту спеціальної слідчої комісії, утвореної міським головою Едуардом Гурвіцем, виконком ухвалив передати незаконно отриману 4-кімнатну квартиру колишнього прокурора Одеси Сергія Даніліна (зараз — в.о. заступника прокурора міста) дитячому будинку сімейного типу, очолюваному Галиною Мартиновою. Як з'ясувалося під час обговорення, підставою для перевірки законності одержання квартири паном Даніліним став лист однієї з мешканок міста до редакції газети «Одесский вестник». Автор стверджувала, що й після зміни міської влади в Одесі мало що змінилося, продовжується традиційний правовий нігілізм. Приміром, за визнання законними «зручних» рішень, що ухвалюються міськрадою, працівники прокуратури одержують від влади розкішні апартаменти в елітних районах міста. Дописувачка навела серед інших прикладів факт виділення просторої квартири в. о. прокурору Одеси Сергію Даніліну.

      За словами одного з доповідачів, начальника юридичного управління міськради Андрія Іванського, «в ході перевірки справді виявлено зловживання службовим становищем. Зокрема, встановлено, що простору квартиру на вул. Педагогічній прокуророві міста було надано свого часу з порушенням чинного житлового законодавства. Під час виділення житла у розпорядження райадміністрації був зазначений фіктивний метраж житлової площі, наданий будівельною фірмою. Насправді площа квартири була значно більшою — законом передбачено надання сім'ї держслужбовця, що налічує 5 осіб, 65 кв. м житлоплощі, а пану Даніліну було виділено помешкання загальною площею 150 кв. м.»

      Надання пану Даніліну квартири такого метражу є незаконним, оголосив висновок комісії керівник юридичного управління. І всупереч тому, що присутній на засіданні міськвиконкому працівник прокуратури закликав членів виконкому утриматися від ухвалення остаточного рішення, було постановлено: незаконно виділену прокурорську квартиру передати сімейному дитячому будинку, який очолює Галина Мартинова. Ця одеситка, як повідомила у своєму виступі на виконкомі керівник міської служби у справах дітей Людмила Себова, виховує 22 дитини: одну дитину рідну, а інших усиновила або діти перебувають під її опікою. Найменшому з дітей — три роки, а найстарший уже став студентом ВНЗ.

      Міський голова Едуард Гурвіц просто на засіданні виконкому підписав розпорядження про зміну власника 150-метрового помешкання, що було зустрінуто аплодисментами присутніх. Дотепер багатодітна родина Мартинових мешкала на житлоплощі, що не забезпечувала елементарних санітарних умов проживання.