НОВИНИ «СОЦІАЛКИ»

07.03.2006
Малозабезпеченим киянам замінять газові колонки

      У помешканнях малозабезпечених сімей Києва цього року безкоштовно буде замінено кухонні плити та колонки. Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації. Столичним райдержадміністраціям доручено на підставі обстеження скласти списки малозабезпечених сімей, що проживають у житлофонді комунальної власності районів, ЖБК, ОСББ, приватному секторі, у помешканнях яких напольні електричні та газові плити, газові колонки є непридатними для подальшої експлуатації та підлягають заміні. До категорії сімей, яким буде замінено плити і колонки, потрапляють ті сім'ї, чий середньомісячний сукупний доход за попередні 6 місяців не перевищує 450 гривень у розрахунку на одну особу. Окремо будуть затверджені списки ветеранів Великої Вітчизняної війни, у помешканнях яких теж буде здійснено заміну плит та колонок, але вже незалежно від середньомісячного сукупного доходу їхнiх сімей.

Столична влада заплатить за комунальні послуги інвалідів

      Понад три мільйони гривень виділила влада Києва для надання допомоги інвалідам І-ї групи для оплати житлово-комунальних послуг у цьому році.

      Як повідомляє УНІАН, згідно з розпорядженням міського голови, інваліди отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії або державної соціальної допомоги у розмірі 50 відсотків від суми оплати за житлово-комунальні послуги. До зазначеної категорії отримувачів допомоги відносять інвалідів І-ї групи, які одержують пенсії в органах Пенсійного фонду України або отримують державну соціальну допомогу.

Безробітні народні депутати отримають допомогу

      Верховна Рада ухвалила закон, який надає право колишнім народним депутатам отримувати матеріальну допомогу у випадку втрати роботи, на яку вони працевлаштувались після закінчення строку повноважень народного депутата. Як повідомляє УНІАН, закон набере чинності з 1 січня 2007 року.

ВР посилила законодавство в частині права інвалідів на працю

      Верховна Рада України внесла зміни до закону, що стосується права інвалідів на трудову зайнятість. Як повідомляє УНІАН, змінами визначається право інвалідів на працевлаштування та оплачувану роботу з умовою про виконання її вдома. Крім того, цей закон доповнюється новою статтею, у якій визначено поняття безробітного інваліда. Також безробітному інваліду або особі, яка перебувала на його утриманні, гарантується право на виплату допомоги на поховання. Окрім того, передбачено надати інвалідам право бути визнаними безробітними, якщо вони не досягли пенсійного віку.

      До того ж парламент вніс зміни у держбюджет щодо розміру збору на обов'язкове пенсійне страхування для підприємств, де працюють інваліди.

Молодим сім'ям допоможуть із житловими кредитами

      Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в 2005 році збільшив у 6,8 раза кількість кредитів молодим сім'ям на будівництво і придбання житла. Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. Минулого року держава на фінансування цих програм виділила 130 мільйонів гривень (а це 100 відсотків передбачених коштів). На пільгове кредитування будівництва житла для молоді в 2006 році буде виділено за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів близько 180 мільйонів гривень. Крім того, в держфонді повідомили, що фонд презентує механізми відбору молодих сімей для отримання довгострокових державних кредитів за допомогою комп'ютерної рейтингової системи. Лідерами за обсягами залучення кредитних ресурсів місцевих бюджетів стали Донецьке, Луганське, Рівненське, Івано-Франківське, Сумське і Черкаське регіональні управління держфонду, повідомляє «Форум».