«Брати Грімм». Казка для дорослих

20.09.2005
«Брати Грімм». Казка для дорослих

На зйомках «Братів Грімм».

      Ось вам і справжня сенсація: крізь прошарок бойовиків-детективів на кіноекрани світу проросла красива казка для дорослих із більш ніж казковою — ну всі ж ми родом з дитинства, пам’ятаємо — назвою «Брати Грімм».

      Історію про двох братів, Якоба та Вільгельма, які жили в Німеччині у ХІХ столітті, зняв режисер Террі Гілліам. Фільм-казку з бюджетом у 100 мільйонів доларів кіномани чекали півтора року. Чекали його й фахівці: «Братів...» запросили відразу на два фестивалі, Каннський та Венеціанський. Кіногрупа навіть пройшла каннською червоною доріжкою, але на цьому фесті було показано лише двадцять хвилин казки,  режисер же надав перевагу Венеції.  І навіть «відмазку» для Канна придумав — фільм, мовляв, ще не змонтований.

      Сьогодні «Брати Грімм» — бажані гості у найпрестижніших кінотеатрах світу. Фільм сприймають «на ура!», і про його успішну прокатну долю можна навіть не хвилюватися.  Головні герої картини — збирачі фольклору, які потрапляють у казкову реальність, де в одному поселенні постійно зникають невинні дівчата. Є підозра, що вони помирають від невідомої сили в лісі. Брати беруться за цю справу... Картина має вразити не лише своєю чарівною магічністю, а й першокласними спецефектами: тут вам і дерева, що рухаються, і літаючі вовки, які плавно перетворюються на лісорубів, і страшні відьми...

      У головних ролях — голлівудські актори Мет Деймон та Хіт Леджер — та зірка італійського кіно Моніка Белуччі.