Очей не відірвати: на Тернопільщині скульптор створює дивовижні скульптури з бетону

14.12.2021
Очей не відірвати: на Тернопільщині скульптор створює дивовижні скульптури з бетону

Дивовижні скульптури з бетону. (Фото з сторінки Олега Котика у Facebook.)

На трасі Тернопіль—Чернівці, біля села Кровинка Теребовлянської територіальної громади, є місце, де водії пригальмовують, а часто і зупиняються.

 

Лише для того, щоб роздивитися (ну і,  звичайно, зробити фото) дивовижне подвір’я місцевого скульптора і викладача Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв Олега Котика.

 

Та що там, туди вже цілі екскурсії почали приїжджати, і навіть молодята обирають це місце як одну з весільних фотолокацій.

 

І там справді є на що подивитися! Бо там і криниця у вигляді лісовика, і триметровий дракон, і велика компанія героїв казок та мультиків.

 

Усе воно майстерно виготовлене і різнокольорове, а виготовлене із ...звичайнісінького бетону.

 

Надцять років тому Олег з братом Русланом виготовили для настрою симпатичний бетонний гриб-накриття для криниці у батьківському селі.

 

Сподобалося і їм самим, і всім, хто бачив, — з того все й почалося.


Розмальовувати скульптури та робити ескізи Олегові допомагає дружина Оксана, яка теж викладає у згаданому коледжі, а ідеї «кого ще зробити» вже підказує і семирічна дочка Яна.

 

Так, саме на її замовлення тато створив і посадив на дах альтанки популярного мультяшного героя Папугу Ріо.

 

А взагалі сімейне захоплення Котиків створенням бетонних дивовиж уже оцінили далеко за межами Тернопільщини. На замовлення скульптор уже виготовляв їх для різних міст України.