Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Маринована скумбрія смакує навіть на шматочку хліба з маслом.
Скумбрію готують різними способами — запікають, смажать, варять, маринують, коптять.
Така велика кількість варіантів приготування існує не тільки через її особливий смак, а й завдяки величезній користі цієї риби. Адже м’ясо скумбрії містить калій, магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій і більше десятка вітамінів.
Приміром, варто відзначити високий вміст вітамінів B12 і D. До того ж ця риба багата білком і найважливішою для людини ненасиченою жирною кислотою Омега-3.
А ще, стверджують дієтологи, її вживання покращує зір, стабілізує гормональний фон, знімає стрес і покращує настрій, знижує рівень холестерину, підвищує рівень гемоглобіну, запобігає атеросклерозу, зміцнює кісткову тканину.
Найбільше люблю маринувати скумбрію. Подобається те, що у такому маринаді вона не поступається за смаком червоній рибі. А ще зберігає всі свої корисні властивості, оскільки не проходить термічну обробку. Тож раджу і вам спробувати.
Для цього потрібно купити дві заморожені скумбрії. Коли ви їх розморозите, то для приготування вам знадобиться ще цибуля ріпчаста, 250 мл води, 6 штук гвоздики, перець горошок, перець запашний мелений, зерна коріандру — все по дрібці, сіль — 2 ст. л., цукор — 1 ст. л, олія соняшникова — 2 ст. л., оцет яблучний — 2,5 ст. л.
Спочатку скумбрію треба почистити й порізати на шматочки. Водночас ставимо на плиту воду, її потрібно закип’ятити, але перед цим додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію. Кип’ятимо приблизно 1 хвилину, обов’язково на повільному вогні.
Не забудьте наприкінці влити у воду оцет. Тепер чекаємо, щоб вода охолола.
Тим часом ріжемо півкільцями цибулю. А далі рибу складаємо в миску упереміш з цибулею, заливаємо маринадом.
І залишаємо на добу маринуватися. А потім можна смакувати. Люблю подавати до столу таку скумбрію з вінегретом або просто з відвареним червоним бурячком. А ще така скумбрія смакує на шматочку хліба з маслом.
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>