Любов врятує світ

26.05.2021

Якось надрукував у місцевій газеті статтю під заголовком «Спогади і дійсність», сподівався, що редакція організує наукову конференцію читачів на тему «Чому політики знущаються над народом?». Не склалося...


Історики знають, що молодий гімназист Карл Маркс ненавидів реакціонерів, прояви насильства.

 

Відомо, що молодий Маркс роздумував над ідеалізмом, над тим, чи може релігія слугувати основою моралі. На ці його сумніви батько сказав йому: «...рано чи пізно кожна людина відчуває потребу у вірі...» — і назва науковців, які вірили в ідеальність, у Бога.

 

Карл Маркс не шанував батьківських думок і став завзятим матеріалістом, не усвідомив ролі прагнення людини до віри в ідеальне, божественне.


Чому Гітлер перефразував Марксову риторику про диктатуру і про класову боротьбу? Перечитуючи Маркса, зрозумів, що і Маркс, і Гітлер були у стані ненависті, адже тільки Людина Любляча запрограмована поводитися розумно, бо не може порушувати законів Божих.


Перейшовши в енергетичний стан ненависті, людина відчужується від людей, втрачає здатність любити свого ближнього, стає войовничою, заздрісною, пихатою, непридатною щось творити, неспроможною створити економічний устрій, сприятливий для праці, добробуту та радості.

 

Анекдотичний висновок: Маркс створив теорію класової боротьби, Гітлер — расової, а українські політики — теорію та практику олігархічної боротьби...

 

 

Олександр ЯВТУХІВСЬКИЙ
Деражня, Хмельницька область