Кулебина відлига

26.01.2021

Виступає Кулеба і пропонує ерефії «політику мирного співіснування». Якби не лежав, то був би впав. І прямо в дитинство, бо це почалося там, а закінчилося разом зі школою — і ти вже дорослий, з тавром «украінского буржуазного націоналіста».


Дослівно чергова маніпуляція влади звучить так: «Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що основна стратегія України у стосунках з Росією — це принцип мирного співіснування».

 

Сам автор такої «політики» Микита Хрущов коментував цю назву так: «Поняття про якусь «відлигу» (стисла назва «політики мирного співіснування СРСР із демократичним світом у 50—60-х рр. м. ст. — Авт.) — це спритно цей шахрай підкинув, Еренбург». Тобто комуністи грали «голубів миру» про людське око, а самі, за Хрущовим, шахраювали й маніпулювали. Вони програли.


У нас війна з РФ триває сьомий рік і ще 300 літ — з її попередниками. Ми маємо криваві сьогодення й історичний досвід. Пропонувати в такий час програшну схему може лише підручний ворога.

 

З нашим народом бореться колоніальний монстр. Точніше, рештки населення винищує соціальна потвора, котра маскується під назвою «українська демократична влада». В кожному слові немає ні краплі сутності, яка б мала наповнювати словосполучення як визначення. Й антиукраїнська, і фальшива, і підставна. «Керують» маріонетки олігархів, що виторговують у ерефії обіцяні жиріновським 100 мільярдів доларів за знищення держави Україна.


Визнаю: переважно, не деталізую власні висновки. Чому? Щоб не принижувати читача, ніби неповносправного — нормальна людина мусить знати, що першим завданням урядів повсюдно є права, безпека й добробут населення. Де в цій тріаді громадянин у нашій країні? «Росія застосовує різні інструменти «м’якої сили», наприклад створює та підживлює рухи за традиційні цінності. Ніхто не знає, що це за традиційні цінності» (?!) (З інтерв’ю генерал-майора СБУ Юлії Лапутіної).


Ось іще один «перл» від людини, яка кілька років очолювала напрям боротьби з ворожою пропагандою. І ви­окремила найзагрозливіше для держави — традиційні цінності. Ще й підкреслила, ніби ніхто не знає, що це таке.

 

Поясню: це — національний скарб, який наповнюють і оберігають усі народи, без винятків, створюючи на його основі власну державу. Для нас це традиції, звичаї, обряди, ремесла, пісні, танці й... кухня. Національні культури покладено в основу державотворення із середини ХІХ ст.


Люди, що складають владну верхівку, не здатні цього засвоїти, бо вважають себе «носітєлямі русского міра». Хоча у світовій цивілізації такого «міра» не існує. Резолюція ООН стосовно визначення корінних народів не визнає «росіян» чи «русскіх» народом корінним. Однак ложкіни й льовочкіни багато років підігравали ворожій пропаганді, а виконавцями призначали гнучкошиєнків.


Сьогодні генерала Лапутіну націлили на ветеранів-учасників боїв з ординцями. Знадобився «спеціаліст» із боротьби з «традиційними цінностями», а до їх числа належить і любов до матері-Батьківщини, козацька вірність та побратимство. Поспішають путінські прихвосні. Тому Кулебі підсунули «мирне співіснування», що закінчилося, не почавшись, вторгненням у 1956 році в Угорщину «радянських військ». У традиції українського народу мирне співжиття з усіма, хто дбає про нашу землю. Але з тими, котрі хочуть вогнем і мечем загарбати Україну, застілля не буде.

 

Віктор ТЮТЮН
Херсон