Музичний центр «Камертон» вирушить по сільських школах Тернопілля

05.01.2021
Музичний центр «Камертон» вирушить по сільських школах Тернопілля

У музеї автентичних музичних інструментів в Ішкові. (Фото зi сторінки Петра Католи у «Фейсбуці».)

Про приватний музей автентичних музичних інструментів «Камертон», що в селі Ішків Козівського району Тернопільщини, «УМ» раніше вже розповідала.

 

Нагадаємо лише, що створив його на основі своєї колекції 46-річний уродженець села, потомственний музикант Петро Катола разом із членами своєї родини.

 

І тепер у приміщенні колиш­ньої колгоспної контори зібрано близько двохсот найрізноманітніших інструментів iз-понад 80 країн світу, серед яких навіть такі екзотичні, як тібетські чаші, що спiвають, ручне африканське піаніно калімба та древня «дудка» австралійських аборигенів  діджеріду.


Головною «фішкою» закладу завжди була його інтерактивність: відвідувачі там можуть не лише розглядати всі музичні цікавинки, а й брати їх до рук і навіть пробувати заграти. А віднедавна в музею з’явилася ще одна чудова особливість.

 

Ось як розповідає про неї на своїй сторінці у «Фейсбуці» сам Петро Катола: «Музичний центр «Камертон» проводить проєкт «Із Камертоном навколо світу», в рамках якого ми відвідуємо сільські школи Тернопілля та презентуємо власну освітньо-культурну програму.

 

Поговоримо про музику народів світу, історію виникнення та класифікацію музичних інструментів, роль музики в різні історичні періоди, музику як засіб комунікації. А ще пограємо на екзотичних інструментах та просто весело проведемо час. Програма здійснюється за підтримки Українського культурного фонду».


Отже, тепер будь-яка сільська школа області може абсолютно безкоштовно запросити музей автентичних музичних інструментів до себе, варто лише зателефонувати за вказаним номером чи зголоситися в коментарях. А скільки то вже буде радості для дітлахів, коли він приїде, можна собі тільки уявити.