"Позбудьтеся комплексу кочубеївщини та провінціалізму!"

02.09.2020
Шановна редакціє! Тільки через вашу газету можна звернутися до наших можновладців, бо ви не звертаєте увагу на їхні намагання завадити цьому.
 
Отож, може, й почує моє звернення президент Зеленський та його оточення.
 
Пане президенте! «Найлегше обдурити самого себе», — стверджував афінський оратор Демосфен.
 
Як на мене, саме цю дорогу вибрали Ви, намагаючись втягнути Москву в Україну для вирішення власних політичних завдань. Це, до речі, також практикує антиукраїнський політик В. Медведчук, відомий прихвостень неофашиста Путіна.
 
Таку спробу у свій час зробив Б. Хмельницький, який запросив Москву на українські землі. Згодом, зрозумівши, в яку пастку потрапив, хотів із неї вибратися, та не вийшло — його отруїли.
 
Як наслідок — понад 330 років Україна не мала своєї державності, заборонялося все українське, і найголовніше — мова.
 
До речі, своє ставлення до цього вчинку гетьмана висловив Т. Шевченко у вірші «Розрита могила»: «Ой, Богдане! Нерозумний сину! Подивись тепер на матір, на свою Вкраїну».
 
Хотів би дати Вам одну пораду як президент президенту (адже, за Вашим твердженням, кожен із нас — президент)! Почитайте праці Юрія Шевельова, який стверджував, що є три страшні вороги українського відродження — Москва, український провінціалізм та комплекс кочубеївщини.
 
Ви ж уникаєте назвати Росію агресором, залишається провінціалізм 95-го кварталу, а, втягуючи Кремль в Україну, Ви набуваєте ще й комплексу кочубеївщини.
 
Рекомендував би Вам влаштувати для Вашої команди екскурсію до Борщагівки Вінницької області. Це саме те місце, куди покотилася в борщагівську пилюку голова генерального судді Кочубея після його доносу Петру І на Мазепу.
 
Прихопіть за компанію на цю екскурсію партію ОПЗЖ (В. Рабінович, В. Медведчук) та Шарія. Бо саме їм ви дозволяєте паплюжити Україну, її народ, їздити на перемовини в Москву. За яким правом? Заборонити їхню діяльність в Україні — обов’язок Мін’юсту, а фактично Ваш, бо Ви і президент, і уряд, і Верховна Рада (тобто Ваші «слуги»).
 
Прислухайтесь, і не тільки до порад своїх співгромадян. Нагадую — це Ваша передвиборча обіцянка.
 
Євген КОСИНСЬКИЙ 
Баранівка, Житомирська область