Пара з Еквадору у шлюбі вже 79 років

02.09.2020
Нещодавно найстаріша подружня пара відсвяткувала своє 79-річчя сімейного життя. Сьогодні жителям Еквадору Хуліо Мора та його дружині Вальдраміні Квінтерос — 110 та 104 роки, відповідно. Тож, виходить, разом вони прожили майже 225 років (!), про що їм і вручили свідоцтво Гіннесса.
 
«Молодята» мають гарне здоров’я, зі слів їхніх родичів, досить активні, але перебувають наразі в депресивному стані, адже звикли часто зустрічатися за великим сімейним столом, оскільки мають 4 дітей, 11 онуків, 21 правнука і навіть праправнука. Та цього року через пандемію і введений карантин усі родинні свята довелося відкласти, в тому числі й чергову річницю їхнього шлюбу.
 
Хуліо та Вальдраміна побралися у далекому 1941 році в першій збудованій іспанцями в Кіто (столиці Еквадору) церкві потай від батьків, які і з одного, і з другого боку не схвалювали їхніх стосунків.
 
Як же вони помилялися! Адже пара прожила в любові й повазі одне до одного майже 80 років. Обоє все життя пропрацювали викладачами в Кіто. Сьогодні парочка насолоджується своїм довголіттям, наскільки це їм дозволяють здоров’я і статки: Хуліо любить дивитися телевізор і щодня п’є молоко, Вальдраміна ж не уявляє ранку без свіжої газети і десерту. Єдине, що засмучує їхній розмірений розпорядок дня, зі слів доньки Сесілії, — це відсутність спілкування з рідними.
 
Нагадаємо, Хуліо та Вальдраміна випередили пару з Остіна (Техас, США) Шарлотту Хендерсон та Джона Хендерсон, загальний вік яких становить 212 років і 52 дні.