Легедзине кличе: заповідник «Трипільська культура» знову відкрився після карантину

14.07.2020
Легедзине кличе: заповідник «Трипільська культура» знову відкрився після карантину

Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» у селі Легедзине.

На Черкащині у селі Легедзине після тривалої карантинної перерви відкрився для відвідувачів державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура».
 
Тож тепер усі охочі мають змогу знову поринути у далеке й цікаве українське минуле, ознайомившись iз новою експозицією.
 
«Трипільська експозиція музею є однією з найбільших та тематично найповніших в Україні. Серед сотень експонованих артефактів V-IV тисячоліть до нашої ери — низка унікальних для державного музейного фонду», — розповідає директор заповідника Владислав Чабанюк.
 
І додає: робимо акцент на гігантських трипільських поселеннях, що входять до складу заповідника та були найбільшими за площами для доби світового енеоліту. 
 
За словами Владислава Чабанюка, екскурсії проводять учасники Трипільської археологічної експедиції. Також на території музею можна оглянути відтворене трипільське житло та переглянути тематичні фільми у кінозалі. 
 
«Вхідні квитки у нас недорогі — 20-30 гривень для школярів та пенсіонерів, 200 гривень –— екскурсійне обслуговування групи, це 90 хвилин загалом», — говорить директор заповідника.
 
Щоправда, якщо плануєте візит на вихідні та святкові дні, потрібно бронювати екскурсії завчасно, за кілька днів — бо можна й не втовпитися серед численних бажаючих.