Важка шапка Рябошапки: як депутати пояснюють недовіру генпрокурору

06.03.2020
Схоже, найцікавіше у парламентський четвер, 5 березня, також, як і в середу, коли було відправлено у відставку уряд Олексія Гончарука, — відбулося на позачерговому засіданні: голосування за постанову про недовіру генеральному прокурору України Руслану Рябошапці. 
 
У кулуарах депутат від «Слуг» Олександр Качура серед причин зняття з посади генерального прокурора Руслана Рябошапки назвав відсутність результатів діяльності Генпрокуратури.
 
Щоправда, «відсутність результатів» iз різних політичних боків виглядає по-різному. Скажімо, для «Слуг народу» — розчарування в тому, що не можуть «піймати» п’ятого президента Петра Порошенка.
 
Для співголови фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича, що, за його словами, Рябошапка «бігав звітувати до американського посольства». Для прогресивної частини суспільства — тупцювання на місці в розслідуванні справ Майдану та кримінальні провадження проти активістів i патріотів. 
 
Сам Руслан Рябошапка своє усунення від посади пояснює політизацією прокуратури. 
 
А загалом у свої «героїчні» будні депутати продовжують перебувати в турборежимі розгляду законопроєкту №2178-10 — так звана, земельна реформа.
 
Тобто, обговорення поправок до згаданого законопроєкту, що має на меті зняти заборону з продажу земель сільськогосподарського призначення, проти чого, нагадаємо, виступають аграрії та опозицiйно налаштовані політичні сили.
 
Ще жодна поправка інших політсил монобільшістю не була підтримана. Наразі розглянуто більш ніж півтори тисячі, всього — понад чотири тисячі.
 
Підбиваючи риску під відставкою чергового уряду «зелених», представник «Опозиційної платформи — За життя!» Наталя Королевська вкотре висловила позицію своєї фракції: взагалі зняти з розгляду це питання. Зрозуміло, ніхто його не зніме, але нормальну платформу для піару за пів року до виборів до місцевих органів влади ОПЗЖ почала активно займати.