У Китаї кумедними масками оберігають від коронавірусу і тварин

19.02.2020

Поряд із трагічним завжди сусідує комічне. Так і з коронавірусом, який тримає у страху мало не всю нашу планету.

Дехто бореться з цією страшною недугою всіма можливими засобами, хтось наживається (як-от недавній скандал у Росії з космічним підвищенням цін на захисні маски), а хтось шукає смішні моменти, щоб побороти страх.

Так, у Китаї, звідки й поширюється цей смертельний вірус, вирішили захищати від нього не лише людей, а й домашніх улюбленців. Відомо, що й до цієї пандемії в Піднебесній використовували захисні маски для тварин, адже в перенаселених індустріальних мегаполісах страшенно забруднене повітря, от і доводилося одягати ці засоби захисту й на чотирилапих.

Та в такій критичній ситуації, яка виникла в Китаї, навіть для людей не вистачає масок, тож люди виходять із ситуації, як можуть.

Соціальні мережі облетіли фото, на які не можна без усмішки дивитися: господарі надягають на домашніх улюбленців, яким не вистачило масок, шкарпетки з вирізами для очей (ну дуже кумедне видовище), а в кого маски і є, але вони завеликі, то їх заліплюють збоку пластирами.

Справжнім мемом став котик з операційною маскою на мордочці: захист завеликий для муркотика, тож на ньому вирізали отвори для очей і натягли його на голову тваринці, яка нажахано дивиться на все, що відбувається навколо. Тварини, як і люди, також переживають чималий стрес від усього, що відбувається довкола нас...