Окупантам все мало: на Донбасі підвищується інтенсивність бойових дій

16.01.2020
Інтенсивність бойових дій підвищується. За минулі дві доби офіційно задокументовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню з боку зброй­них формувань Російської Федерації та їхніх посіпак. 
 
Противник гатив по наших позиціях із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім цього, використовувалися ударні безпілотники. Також зафіксована снайперська активність.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв позиції наших захисників неподалік населених пунктів Піски, Авдіївка, Широкине, Невельське, Новотроїцьке, Мар’їнка, Василівка.
 
Біля Павлополя противник здійснив із БПЛА шість гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм. На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив по позиціях наших захисників поблизу з Луганським, Новолуганським, Оріховим, Новотошківським, Травневим.
 
У результаті ворожих обстрілів 15 січня один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув. 14 січня під час ворожих обстрілів два військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення.
 
У телеграм-каналі «Вольнодумець», оприлюднено інформацію про перекидання в ОРДЛО з Російської Федерації 34 танків та інструкторів-розвідників.
 
Продовження казарменого стану, підвищення заходів безпеки, повернення комендантської години, посилене полювання на «диверсантів» з українськими паспортами і на авто з українскими номерами насправді призначені для прикриття проведення першим армійським корпусом передислокації на окуповану українську територію додаткової кількості російських військ та важкої техніки на лінію зіткнення. Одночасно проводиться перегрупування сил та укріплення позицій на передовій лінії.
 
За спостереженнями місцевих мешканців станом на 12 січня вже завезла в перший та другий армійські корпуси, дислоковані на загарбаній землі, важке озброєння.
 
Зокрема — 7 танків на Світлодарку. Також противник посилив танками позиції в Горлівці, Широкиному, на ділянках Ясинувата-аеропорт-Піски, Красногорівка-Мар’їнка, Докучаївськ-Комсомольске.
 
У цей же період в 1-й армійський корпус завезли близько 30 інструкторів, кадрових офіцерів Південного військового округу МО РФ. Їхня задача, окрім набуття бойового досвіду, — навчити особовий склад, який перебуває в обороні, «веденню глибинної розвідки позицій противника».
 
Для нас це зростання ризиків появи диверсійно-розвідувальних груп не тільки в місцях дислокації наших військ, а й у місцях відведення техніки, складів боєприпасів та в населених пунктах неподалік лінії зіткнення. 
 
Леонід ШКІЛІНДЕЙ