Хто є хто,

19.06.2019
Після проголошення незалежності українців переконали в тому, що тільки приватна власність зробить їх щасливими і багатими.
 
Вигадали ваучери та прихопили їх до власних рук, ще й контролюють економічний потенціал та інформаційний простір України.
 
Для особистого збагачення вони використовують корупційні схеми (банки, компанії, схеми вкладення коштів в офшорні зони, контрабандні схеми, конвертаційні центри, фіктивні підприєм­ства, сліпі трасти, різні фонди, фінансові піраміди, сумнівні фірми тощо), за допомогою яких шахрайським методом у світі привласнюють 2,5 трильйона доларів на рік, що становить 5% світового ВВП.
 
В Україні утворилися шахрайські корупційно-олігархічні клани Ахметова, Коломойського, Новинського, Пінчука, Фірташа та інших, які на посаду президента України просували «своїх» кандидатів.
 
З їхніх телеканалів та підконтрольних їм ЗМІ постійно поширювалася інформація, що НАША і НАШ — най-най-най! Голосуйте за наших демагогів — і все буде добре!.
 
Вони потирали руки, коли відбувалося протистояння російськомовних та україномовних, греко-католиків із православними, орієнтованих на Схід з орієнтованими на Захід, і це використовували у боротьбі за владу в Україні.
 
Щоб добратися до влади, вони обіцяють «земний рай», тільки купіться на їхні брехливі обіцянки. Тарифи на газ знизяться у два-чотири рази, зарплати підвищаться у два-чотири рази і дійдуть до тисячі доларів, а долар — той узагалі буде по 9,8 грн, кредити — по 4% річних. Розраховують, що чим більша брехня, то швидше в неї повірять.
 
На відміну від тих, хто намагається бути чесним і справедливим, вони вважають, що нахабність — друге щастя, і для них не існує ніяких перешкод. Бути чесним і порядним та одночасно багатим — неможливо, а для них багатство — понад усе. Вони хамовиті, безсовісні, ладні на все, тільки б досягти своєї мети.
 
Українцям треба позбутися почуття меншовартості, бути впевненішими і рішучішими. Через скромність Вакарчук не подав документи на реєстрацію кандидатом у президенти, а ізраїльтянин Коломойський «свого» подав українцям до новорічного столу на «закуску».
 
За проплаченими рейтингами Зеленський серед претендентів вийшов на перше місце, а до завершення президентської кампанії вже був номінально переможцем. Безсоромно, безсовісно просунули на посаду президента України клоуна, який постійно глузує та насміхається з української мови, принижує українців.
 
Ставши президентом, Зеленський все одно залишається іграшкою в руках олігарха, який і далі маніпулюватиме ним. А українці, в результаті політтехнологічних викрутасів, укотре власноруч віддали владу в руки великих махінаторів, які за можливість збагачуватися дозволять нам розмовляти українською мовою, співати «Ще не вмерла України...», вигукувати скільки завгодно «Слава Україні!», розмахувати синьо-жовтими прапорами і не боятися, що за це посадять у тюрму або зашлють у Сибір.
 
Вибори президента ми проґавили. На часі — вибори до парламенту, і тут нам треба бути особливо пильними, кого обирати, адже питання стоїть — бути чи не бути Україні! Ми повинні бути відповідальними за свою Батьківщину. 
Іван МАТІЙЧУК
Львів