«Україна молода» у призери чемпіонату світу довела!

22.05.2019
В останні роки в нашій дер­жаві, на жаль, небагато соціально-економічних успіхів, але наші спортсмени успішно реалізують себе і прославляють Україну, зокрема і на міжнародних змаганнях. 
 
Нещодавно в Торуні (Польща) пройшов чемпіонат світу з легкої атлетики серед майстрів-ветеранів, у ньому брала участь і збірна України. Наша команда була однією з найбільших — понад 80 осiб. Як я й обіцяв у замітці в «Україні молодій», на змагання поїхали майстри спорту — ветерани у категорії М75, це люди віком 75-79 років. Надихала нас узяти участь у чемпіонаті й ваша оптимістична і патріотична газета. Коли наші спортсмени і поляки бачили, що ми читаємо газету «Україна молода», то привітно посміхалися і казали, що вірять у нашу перемогу. Так і сталося. 
 
Ми, представники України, успішно подолали 21 кілометр напівмарафону і завоювали командні бронзові медалі (Дмитро Лебедєв, Олександр Ніщук та Василь Крупський). Як ветерани спорту не падаємо духом, а намагаємося своїм натхненням і жагою бути прикладом для молоді, пропагуємо здоровий спосіб життя та оздоровчий біг. 
 
В одному з номерів «України молодої» ми із задоволенням прочитали багато цікавих матеріалів — про належне відновлення палацу гетьмана України Кирила Розумовського в Батурині, про допомогу США у зміцненні оборонного потенціалу України та інші матеріали. Така інформація викликає інтерес і за кордоном, піднімає настрій, налаштовує на спортивну перемогу. Зрештою, через «Україну молоду» мене колеги називали «молодим» Олександром. І це мені тільки додавало настрою. Так і хочеться побажати українцям: «Читайте, підтримуйте «Україну молоду».
 
Також мене організаційно підтримали: Федерація л/атлетики України (голова Федерації ветеранів спорту Валентина Крепкіна), Товариство «Знання» України (голова правління Василь Кушерець) та фінансово, частково, підтримав EPICENTR (під патронатом народного депутата України Олександра Гереги). 
 
 
Олександр НІЩУК, 
бронзовий призер командного 
чемпіонату світу з легкої атлетики серед майстрів, член НСЖУ
Київ