Квітень місіс Стоун: у Києві покажуть інсценізацію роману Теннессі Вільямса

09.04.2019
Київ дивуватиме театралів першою на українській сцені постановкою за твором видатного американського драматурга, суперечливого в життєвих обставинах Теннессі Вільямса.
 
На сцені Театру на Подолі три дні поспіль, 12-14 числа цього місяця, показуватимуть виставу «Сніг у квітні» режисерки Поліни Медведевої — її авторське інсценування повісті «Римська весна місіс Стоун».
 
Виставу створює міжнародна команда. Головну роль в одному зі складів зіграє відома німецька театральна актриса Марія Магдалена Рабл. Художник-постановник і художник з костюмів — Андреас фон Шліппе, який живе у Мюнхені і працює по всій Європі.
 
Йому часто доводилося працювати там із режисерами, в яких у різні роки виникали серйозні протиріччя з російською реальністю, — Юрієм Любимовим та Анатолієм Васильєвим.
 
У роботі також беруть участь компанія Mirage Adventures та Фонд театрального мистецтва імені Марка Прудкіна (Ізраїль).
 
Режисерка нової вистави Поліна Медведева — уро­дженка Львова, яка була провідною актрисою Московського художнього театру, зіграла головні ролі в постановках Олега Єфремова, Юрія Бутусова, Міндаугаса Карбаускіса, Петра Фоменка та інших. Після Революції гідності Поліна Медведева залишила МХТ і повернулася в Україну.
 
Зараз вона активно працює у Києві як режисер. Її успішну на сцені театру «Сузір’я» виставу «Примари» за п’єсою Генріка Ібсена минулого року показували на престижному Единбурзькому театральному фестивалі.
 
Нагадаємо, за п’єсу «Трамвай «Бажання»» Теннессі Вільямс отримав у 1948-му свою першу Пуліцерівську премію. Через два роки одну за іншою екранізували його «Скляний звіринець» та вже названу п’єсу «Трамвай «Бажання»» — через кіноекрани про драматурга дізналися на різних континентах.
 
Пізніше були екранізовані також «Кішка на розпеченому даху», за яку письменник удостоєний другої Пуліцерівської премії, «Орфей опускається в пекло». «Ніч ігуани» та «Літо і дим». У 1961 році на великі екрани вийшов британський романтично-драматичний фільм «Римська весна місіс Стоун».