Мінприроди передало 20 нових автомобілів національним природним паркам

19.03.2019
Мінприроди передало 20 нових автомобілів національним природним паркам

(Фото з сайта kremgory.in.ua.)

Церемонія передачі нових автомобілів заповідникам пройшла минулого тижня.
 
 
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вручив ключі від автомобілів марки Рено Дастер представникам двадцяти об’єктів природно-заповідного фонду України, які з часу свого створення не закуповували транспортні засоби. Це пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ Мінприроди за останні 6 років.
 
 
Придбані за державні кошти автомобілі спeціально обладнані для використання в складних умовах і призначені для поліпшення роботи служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди, яка наразі забезпечена траспортом лише на 35 відсотків від необхідного обсягу.
 
З ними державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагувати на виникнення пожеж, незаконних рубок, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрство та інші порушення природоохоронного законодавства.
 
Проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізується в рамках Угоди між КМУ та урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, планується додатково придбати ще близько чотирьох десятків автомобілів для дев’яти національних природних парків Карпатського регіону, що входять у проект.
 
А цього разу машини отримали двадцять заповідників, розташованих на територіях Рівненської, Вінницької, Чернівецької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Донецької, Житомирської, Херсонської, Полтавської, Волинської, Тернопільської та Сумської областей.