На прю з Росією,

25.04.2018
На п’ятому році війни Президент і Верховна Рада законодавчо визнали Росію агресором, що воює з Україною на всіх фронтах людського життя. Якби це відбулося ще в 2014 р., події в Україні і світі були б зовсім іншими.
 
Із визначенням агресора і створенням Об’єднаних сил на чолі з їх керівником Україна повинна перейти до нового воєнного формату боротьби з агресором. У Донецькій і Луганській областях потрібно оголосити воєнний стан, створити воєнні трибунали і воєнно-польові суди, а всю Україну перевести на воєнні рейки життя. Адже наші воїни гинуть, захищаючи Україну, а ворог і його посіпаки часто відбуваються лише переляком.
 
Потрібно покінчити з лібералізмом до ворогів України. Держава, яка п’ятий рік веде смертельну війну з ворогом, не може повністю дотримуватись демократичних принципів у ЗМІ, а також до корупціонерів, які розкрадають бюджет держави. Ніяких застав — крадій повинен сидіти в тюрмі, а його майно держава має конфіскувати.
 
Потрібно брати приклад у цьому з Великої Британії. А журналісти, які у своїй роботі послуговуються принципами «щоб не було мови ненависті» чи «дві країни — одна професія», хай поговорять із матерями, дружинами чи дітьми, чиї сини, чоловіки чи батьки загинули на фронті. Їхні сльози і гнів розкриють їм очі на смертельну війну, яку веде Україна зі своїм одвічним ворогом — Московією. Держава також повинна жорстко ставитися до олігархів і журналістів, які працюють на ворога, — ніяких поблажок і винятків для них не може бути, адже за нашу волю українські воїни на фронті кожен день віддають найдорожче — своє життя.
 
Тільки спільними зусиллями держави, народу і наших Збройних сил ми зможемо перемогти сильного і підступного ворога, в якого, за словами російського актора Олексія Серебрякова, «національною ідеєю є «сила, нахабство і хамство». 
 
Іван ШІМАНЧУК
Рівне