Смачне пісне чаювання: рецепт гарбузового рулету з маком

28.02.2018
Смачне пісне чаювання: рецепт гарбузового рулету з маком

Дивишся — і хочеться. (Фото з власного архіву господині.)

Пісна випічка може бути такою смачною, що аж співати хочеться.
 
Правда, у піст це не вітається, тому можна просто посидіти за гарячим чаєм і запашною випічкою в родинному колі, з друзями чи просто з гарними людьми, усе-таки ще досить холодно і, як не крути, хочеться зігріваючого чаю і чогось до чаю. 
 
Мені не дає спокою ось цей пісний гарбузовий рулет iз маком від лучанки Олени Романенко — до того він звабливий і рум’яний, неначе в ньому вся мені знайома здоба умістилася. Але не повірите — він пісний!
 
Потрібно натерти півлітра гарбуза (у магазинах, у погребах і у бабусь на базарах вони ще й досі є, і це дуже добре) і поставити варити півгодини, до розварювання.
 
Після чого  влити 12 ложок олії, додати 12 ложок цукру, перемішати, дати охолонути. Як буде кімнатної температури, додати 50 г дріжджів, 1 кг борошна, замісити добре і поставити сходити.
 
Зробити на ваш вибір рулетики з начинками (кориця, горіхи, мак — о так, це чудовий варіант). Випікати при температурі 160 градусів 30-40 хвилин (до зарум’янення).
 
Чернівчанка Сніжана Гуменюк пропонує смачний кавовий кексик — також пухкий апетитний смаколик. 
 
Потрібно буде: 4 столові ложки какао, 1,5 склянки борошна, 1,5 столової ложки порошку для печива, 170 г цукру, 0,5 чайної ложки солі, 6 столових ложок олії, склянка холодної кави (можна додати ще шоколад, горіхи, чорнослив, родзинки), пудру для посипки.
 
Усі інгредієнти змішати. Вилити у форму, змащену олією, і випікати при температурі 180 градусів півгодини. Просто, красиво і дуже смачно!
 
Все може бути смачним, і навіть піст. Хоча це — далеко не основне покликання посту, головна їжа під час якого — духовна.