Українці виїжджають за кордон, бо не бачать перспектив у рідній країні

02.02.2018
Українці виїжджають за кордон, бо не бачать перспектив у рідній країні

Ляшко переконаний, що нові робочі місця і високі зарплати — запорука економічного розвитку країни.

На підтвердження політик навів шокуючі результати соц­опитувань як українських, так і міжнародних організацій.
 
«За результатами дослідження Київського інституту соціології, 55% молоді має намір покинути країну, а, за прогнозами ООН, до 2100 року населення України скоротиться на 37%, із 44 до 28 мільйонів. Українці виїжджають за кордон через відсутність можливості реалізувати себе і через низьку зарплату. І коли ми добиваємося підвищення зарплат — це не лише для того, щоб люди зводили кінці з кінцями, а щоб вирішити проблему нестачі робочої сили. Українці за кордоном прибирають горщики за бабусями та дідусями, бо в нас найнижчі зарплати в Європі. Наприклад, зарплата шахтаря в Україні — 12 тисяч гривень, а в сусідній Польщі — 2 тисячі євро. І так у будь-якій галузі», — наголосив Ляшко.
 
Для того, щоб змінити невтішні прогнози, треба радикально міняти економічну політику, переконаний лідер РПЛ.
 
«Якщо ми хочемо, щоб українці не виїжджали з країни, потрібно піднімати зарплати та створювати робочі місця. Для цього треба дати дешеві кредити для бізнесу та надати державну підтримку для виходу на зовнішні ринки. А в нас навпаки — у структурі імпорту-експорту негативний баланс 5 мільярдів доларів. Тобто, в Україну завезли більше товарів, ніж продали за кордон. Це тягне за собою нестабільні ціни та нестабільну гривню, бо вони прив’язані до долара. А щоб збалансувати курс, влада йде по кредити до МВФ і взамін хоче продати землю та підняти пенсійний вік. Не з міжнародними кредиторами Президенту треба вести перемовини, а з іноземними інвесторами, щоб торгувати не сировиною, а готовою продукцією», — підкреслив народний депутат.
 
Команда Олега Ляшка пропонує альтернативу політиці влади — Антикризовий план економіки, який назвали Програмою економічного націоналізму.
 
«Ми пропонуємо чіткі кроки для того, щоб створювати нові робочі місця та піднімати зарплати. Щоб гроші українських платників податків працювали на українців. Зокрема, ми добиваємося ухвалення законопроекту «Купуй українське, плати українцям», який уже викликав чималий спротив у парламенті лобістів імпорту. В Україні річний обіг державних закупівель становить майже 300 мільярдів гривень, і 40% з них — це закупівля імпорту. Це означає, що гроші виводять за кордон і створюють робочі місця для конкурентів. Я хочу, щоб гроші українців працювали на українську економіку. Саме тому ми лобіюємо інтереси національного виробника», — підсумував Ляшко.