Епатажний смаколик: як приготувати варення з лисичок

20.09.2017
Епатажний смаколик: як приготувати варення з лисичок

Погодьтеся, інколи дуже хочеться когось епатувати, не виходячи з кухні. Зробіть це за посередництва варення з... грибів.
 
Добре, що не з мухоморів, бо то навіть для епатуванння було б занадто. 
 
Наше варення буде з лисичок.
 
Кажуть, що його полюбляють шведи та іспанці, де варення із грибів додають до десертів. Воно на смак трішки гірчить, але саме в цьому — його незвичайність і родзинка. 
 
На 1,5 кг лисичок потрібно 400 г цукру, маленька паличка кориці, півстручка ванілі, яблуко і сік половини лимона. 
 
Гриби помити, дати стекти воді, розмішати їх iз цукром, ваніллю і корицею і залишити на ніч. Вранці долити склянку води і варити на повільному вогні годину.
 
Додати очищене і подрібнене яблуко і варити все разом ще півгодини. Якщо лисички досі тверді — проваріть довше. Потім перемістіть гриби у друшляк, а як стечуть — у блендер чи міксер.
 
Їх треба по­дрібнити до консистенції мармеладу. А далі — звична схема: у стерилізовані банки, закрутити і вкутати. Подавайте до десертів чи сирів — буде оригінально і креативно.
 
А що, гриби — вони такі: надихають на приємні лісові прогулянки і смачний кулінарний креатив.