Незрівнянна: Ада Роговцева святкує 80-річчя на сцені

18.07.2017
Незрівнянна: Ада Роговцева святкує 80-річчя на сцені

Ада Роговцева. (Фото з сімейного архіву.)

У Міжнародному центрі культури і мистецтв у Києві 18 липня показуватимуть «Соломон у спідниці» — виставу, у якій зіграє Ада Роговцева, якій двома днями раніше виповнилося... 80 років.
 
Через щільний знімальний та репетиційний графік навіть день народження Ада Миколаївна святкувала в роботі. 
 
Донька Прими театру і кіно Катерина Степанкова — теж актриса і режисер — повідомила, що ювілейне святкування вiдіб’ється кількома заходами.
 
Виставу «Соломон у спідниці» по­ставлять уперше в Києві, після туру містами України.
 
А на осінь сплановано ювілейну прем’єру в Театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра, вихід книги та ювілейний творчий вечір за підтримки Міністерства культури.
 
Талантом Ади Роговцевої вражали глядачів театральні постановки 1950—1990-х на сцені Київського театру імені Лесі Українки.
 
Едуард Митницький, який поставив з Адою Миколаївною легендарні вистави, каже, що Роговцева здатна максимально сприйняти релігію режисера, бо завжди готова до контрастних і нестандартних постановочних рішень. 
 
Одна зі знакових — «Варшавська мелодія». Ця п’єса Леоніда Зоріна народилася як художня реакція на сталінський указ 1947-го — про заборону шлюбів радянських людей з іноземцями.
 
Ада Роговцева зіграла її 670 разів. 12 сезонів. У всіх містах України, в Москві, в Петербурзі, у Білорусі.
 
Після 35 років на сцені  Театру імені Лесі Українки незрівнянна Ада часто гастролює з концертними програмами та камерними театрами, не раз була у зоні АТО.
 
Ролей Ади Миколаївни — народної артистки України, Героя України — не злічити. У Київському театрі на Лівому березі Дніпра йде вистава з її участю «Вася має подзвонити» у пам’ять про видатного артиста Костянтина Петровича Степанкова, а також «Рожевий міст». У репертуарі столичного «Сузір’я» — «Схоже на щастя».
 
Браво! І многая літа!