Нездоровий «бартер»

15.02.2017
Ніколи не купую ковбаси — маю пенсію 1400 грн. і жодних пільг. Але інколи хочеться, тож спокусилася — купила шматочок ковбаси під назвою «Французька».
 
Склад навіть в окулярах не розгледіла. Тоді взяла лупу і насилу побачила, що в тій ковбасі.
 
Виявляється, у ній, окрім усього іншого (сало, м’ясо, крохмаль, звісно, молоко сухе, жирова емульсія (?!)), ще й чотири Е–шки — тобто різноманітні добавки, які сприяють розвитку раку, порушенню тиску, утворенню виразок шлунка тощо.
 
Наприклад, Е 450, 451, 452 — провокують розвиток раку, Е-250 — виразки шлунка тощо. Нічого не скажеш, смачна і запашна ковбаска!
 
Бачила по телевізору, що сурогатною горілкою отруїлося десятки людей. Це жах! Отруїлися миттєво. А ось такі ковбаси — це не сурогат?
 
Щоправда, ними отруюються не одразу, а поступово. Але ж хіба справа тільки у «французькій» ковбасі?
 
А як же все інше — цукерки, печиво, овочі та фрукти, м’ясо, молочні продукти, нашпиговані пальмовою олією, нітратами, гормонами, антибіотиками?
 
Багатим нічого не загрожує, бо вони споживають екологічно чисті продукти.
 
От Юля Тимошенко (чула по радіо) зробила окремий магазин для багатих, а бідні нехай купують дешеві «соціальні» продукти.
 
Питання: чому в так звані соціальні продукти пхають стільки Е-шок? Тож нічого дивного, що наша держава випере­джає всі країни світу щодо темпів зростання онкологічних хвороб.
 
Який цинізм, безкарність, жорстокість по відношенню бодай до наших дітей (уже не кажу про нас, пенсіонерів). З України вивозимо соняшникову олію, щоб завозити пальмову... 
 
Ольга ОСИПЧУК
Київ