Скільки терпіти чиновницькі вибрики?

15.02.2017
Вельмишановний пане Президенте, звертаюсь до Вас і маю надію, що стаття 10 Конституції України набере чинності і в Миколаївській області, і ніякі вороги незалежності України, люті шовіністи з міської ради Миколаєва та дільниці №4 «БРИЗ» ЖЕК-2, яких палко підтримує заступник міського голови Гайдаржи В., цьому не завадять.
 
На моє звернення від 21.09.2016 р. до керуючого дільницею №4 ЖЕК-2 щодо того, чому розрахункові книжки з оплати за комунальні послуги, які видає дільниця №4 «Бриз» ЖЕК-2, друкуються іноземною мовою — мовою окупантів, яку я не розумію, я отримав 29.11.2016 р. відповідь... з Миколаївської міської ради.
 
Зокрема, там йшлося:
 
«У контексті Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин України, до яких застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин, що передбачені у Законі, віднесені мови: російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська, кримчацька. До кожної мови застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин за умови, якщо кількість осіб — носіїв регіональної мови, що проживають на території, на якій поширена ця мова, становить 10 відсотків і більше чисельності її населення. <...>
 
Таким чином, Миколаївська міськрада прийняла рішення від 21.08.2016 р. №19-4 «Про надання російській мові статусу регіональної мови м. Миколаєва» на підставі вищевикладених норм законодавства, які на теперішній час є чинними».
 
І далі: «Додатково звертаю увагу, що, відповідно до частини 10 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку». Підпис — В. В. Гайдаржи.
 
Керівництво дільниці відкрито нехтує статтею 10 Конституції. З приводу будь-якої незгоди про вживання державної мови фахівцями ЖЕКу потрібно звертатись до суду.
 
Питання: чому працівники комунальних підприємств не звертаються до суду з приводу «боргу» за комунальні послуги?
 
Та тільки тому, що комунпослуги з утримання будинків і прибудинкової території надаються не більше 10%, а з цього приводу суд не піде на примхи діячів-комунальників та п. Гайдаржи.
 
Хотілось би отримати відповідь щодо роботи працівників не тільки ЖЕКу-2, а й міської ради м. Миколаїв, які зневажають права українців отримувати інформацію та послуги від слуг народу своєю рідною мовою. 
 
Валерій МИРОНЕНКО
Миколаїв