«Шатун» заспівав: Росія платить за пісенні флешмоби від 10 тис доларів

20.12.2016
«Шатун» заспівав: Росія платить за пісенні флешмоби від 10 тис доларів

Треба розрiзняти проплаченi акцiї i прояви громадянської позицiї.

Росiя активно продовжує iдеологiчно-пропагандистськi iгри, щоб нав’язати своїм громадянам думку, що українцi — частина iмперiї. Інша мета — дестабiлiзувати ситуацiю в Українi.

Одна з останнiх акцій по замовленню російських провокаторів стартувала на залізничному вокзалі у Запоріжжі, де відразу 83 студенти місцевого музичного училища одночасно виконали пісні з кінофільму «Весна на Зарічній вулиці».

Пізніше цю ініціативу підхопили мешканці Харкова, Дніпропетровська, Миколаєва, Херсона та Одеси. Як запевнили організатори цього музичного марафону, радянський флешмоб не носить ніякого антиукраїнського характеру.

Проте політологи як з України, так i з Росії одноголосно заявили, що за подібними акціями стоїть цинічний розрахунок на те, щоб укотре зіштовхнути лобами шанувальників «русского мiра» та справжніх патріотів України. Акції подібного штибу явно входять до так званого плану «Шатун» iз дестабілізації обстановки в Україні.
 
— Орієнтовні розцінки на організацію подібних заходів стартують від 10 тисяч доларів, — заявив політолог Андрій Окара. — З цих коштів половину грошей забирає собі безпосередній організатор флешмобів, а решта йде на гонорари для співаків, а також на «рекламу» цих замовних заходів через соціальні мережі.
 
Провокаційний пісенний флешмоб iз ностальгією за СРСР розпочався відразу ж після пропозиції голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар про проведення флешмобу на підтримку національної української пісні.
 
— На півдні та сході України зараз відбувається відверта провокація, — заявив лідер одеського Автомайдану Марк Гордієнко. — Пісні з подібним змістом слід співати у Москві, а не у державних установах українських міст. Учасникам цього флешмобу дуже сильно не пощастить, якщо до них приєднаються справжні співаючі патріоти України.
 
Ініціативу Гордієнка підтримала керівниця Одеського медіа-центру Альона Балаба та закликала не допустити продовження цієї провокації в інших українських містах.
 
Активісти «Євромайдану» в Харкові відверто обурюються тим, що до проросійського музичному флешмобу так нахабно залучають студентів українських вузів, молодь України, щоб потурати чужій волі втягнути та людей до відвертої реклами російської культури. 
 
На думку учасників української групи «Мірко Сабліч», їх новий музичний ролик iз назваю «Отлєпітєсь» став гідною відповіддю для всіх сепаратистів.