Окупанти намагаються деморалізувати українських бійців в АТО есемесками

16.11.2016
Українські військові, які обороняють позиції ЗСУ на лінії східного фронту, знову почали отримувати ворожі есемески з закликами не виконувати накази своїх командирів, а краще забиратися геть.
 
Вітчизняне Міноборони заявляє, що йдеться про цілеспрямовану операцію російських спецслужб, мета якої полягає у демотивації українських воїнів. 
 
«Така неприхована активізація російських спецслужб, яка має на меті підірвати моральний дух військових на території Донецької та Луганської областей, звісно, не має жодного шансу на втілення.
 
Більше того, наші військовослужбовці чудово розуміються на методах ворога і не дадуть ввести себе в оману, адже самовіддано і з гідністю захищають свою Батьківщину», — зазначають у військовому відомстві. 
 
Більше деталей щодо ворожих методів iз деморалізації розкрили бійці 24-ї окремої механізованої бригади, що несуть службу на 29-му блокпосту Бахмутської траси, які оприлюднили в мережі ті самі есемески.
 
Виявляється, окупанти надсилають свої повідомлення українською мовою, ще й iз номерів українських операторів, використовуючи для цього спам-розсилки.
 
Тексти повідомлень, як правило, шаблонні: переважно вороги закликають скласти зброю, їхати додому або «припинити воювати за олігархів і хунту».
 
«Ми часто отримуємо таке, це дуже смішно, оскільки вони пишуть українською, але не завжди правильно. І заклики смішні — ідіть! Ага, ось так ми прямо злякаємося сепарів і підемо», — сміється з есемески терористів один iз бійців бригади Сергій Голубятніков.
 
Аналогічні есемески українські вояки масово отримували під час активної фази АТО влітку 2014 року. 
 
Нині ж на фронті триває позиційна війна.
 
«Противник порушує режим тиші i вдень, і вночі. Українські війська регулярно відкривають вогонь у відповідь. Окупанти несуть втрати», — засвідчує речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. 
 
За даними штабу АТО, за минулу добу на Донбасі зафіксовано 21 обстріл позицій української армії з боку сепаратистів. Зокрема, на маріупольському напрямку ворог гатив iз великокаліберної артилерії по райцентру Мар’їнка, а з мінометів — по Широкиному та Красногорівці. 
 
До речі, бойовики так званої «ДНР» обстріляли в ніч на вівторок iз підствольних гранатометів ще й контрольний пункт «Мар’їнка», що на дорожньому коридорі «Донецьк — Курахове».
 
Ніхто з прикордонників i цивільних громадян не постраждав. 
 
На донецькому напрямку вже традиційними є мінометні обстріли промзони Авдіївки та селища Луганське — загалом випущено близько 70 мін. Тоді як Новобахмутівку обстріляли з артилерії калібру 122 мм. 
 
За словами Олександра Мотузяника, саме внаслідок ворожих обстрілів Авдіївки поранено шістьох захисників України, загиблих немає.
 
Водночас у вівторок зранку неабияк активізувалися бойовики терористичної «ЛНР», які затято обстрілювали Станицю Луганську. За даними Міноборони, цей обстріл є найпотужнішим за останню добу. 
 
«Окупанти вели вогонь безперервно більше трьох годин, застосовуючи міномети та бронетехніку. У Попаснянському районі також вели бойові дії, але обстановка спокійніша», — повідомив пан Мотузяник. 
 
За його словами, ворожі найманці активізувалися ще й у районі Бахмутської траси: «На рубежах Сокільники — Кримське противник неодноразово застосовував міномети, а також танк».