Смугастий рейтинг

14.06.2016
Британське видання The Independent склало рейтинг країн, підрахувавши, у якій iз них проживає найбільше котів. Україна опинилася на 9-й позиції з чисельністю у 7,5 млн. вусо-лапо-хвостів. Утім якщо упорядники рейтингу умовно назвали його переліком країн, де люблять котів, то в ситуації з Україною котів не те що люблять — швидше, терплять. Зазначили, що в нас величезна кількість безпритульних мурок і їхні права практично ніяк не захищені. «В Україні налічується 7,5 млн. домашніх кішок, також у країні є значна популяція безпритульних тварин, — повідомили у виданні. — Відсутні чітко визначені закони, що захищають тварин та їхній добробут, через що багато кішок і собак залишаються покинутими на вулицях». А лікування бездомних тварин в Україні часто є предметом критики з боку міжнародних організацій із захисту тварин. 
На відміну від України, у деяких державах ці питання давно врегульовані. Наприклад, у Франції діють суворі правила, що стосуються домашніх тварин. Зокрема, французи в обов’язковому порядку реєструють своїх муркаючих пухнастиків у спеціальній базі даних. Окрім цього, кожен вусач повинен мати якийсь розпізнавальний знак — татуювання або мікрочіп під шкірою, де зазначені дані власника кота. Це допомагає виявляти бродячих тварин на вулицях країни, наголосили у виданні. До речі, Франція з показником 9,5 млн. котів посіла 5-те місце у рейтингу.
А цілий котячий рай, без перебільшення, виявився  у США. Там так люблять котів, що у кожній третій родині живе котофейович. Загальна ж кількість котів у країні виявилася в рази більшою, ніж, уявіть, населення України, — аж 76,5 млн. пухнастиків. І з таким результатом США посіли у рейтингу перше місце. Упорядники рейтингу наголосили, що в Америці розвинена система притулків і лише 3% жителів узяли своїх мурок від заводчиків, переважна ж більшість американців iз радістю забирають собі улюбленців із притулків.  
Друге місце посів Китай, там живе 53 млн. котів, на третьому — Росія із 12,7 млн. вусатих. Далі йде Бразилія (12,5 млн.), Франція й Італія (по 9,5 млн.), Великобританія та Німеччина (по 7,75 млн.), Україна (7,5 млн.) та Японія (7,2 млн.).