«Океани» в Одесі

07.06.2016
«Океани» в Одесі

Святослав Вакарчук піснями об’єднує людей.

Вся Одеса у відчутті виру «Океанів»— у рамках дворічного світового гастрольного туру до міста-перлини приїде всесвітньо відомий український рок гурт «Океан Ельзи». 25 червня, рівно о 20.00 стадіон «Чорноморець» загримить бурями емоцій. Шанувальники групи почують, окрім улюблених композицій, ще й пісні з нового альбому «ОЕ» — «Без меж». 
«Океан Ельзи» — гурт, який не раз визнавали — і публіка, і критики — найкращою рок-групою і кращою live-групою СНД і Східної Європи. Це експресивний, самовідданий концертний драйв, унікальне поєднання справжньої слов’янської мелодійності з потужною роковою енергетикою. «Океан Ельзи» створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером і вокалістом групи є Святослав Вакарчук. 
«Музика універсальна, мова другорядна. Я співаю українською мовою, тому що мені так простіше висловлювати свої емоції, я думаю і відчуваю українською. До того ж у своїй музиці я не дуже відходжу від українського коріння», — сказав Вакарчук. Він розповів, що на створення останнього альбому «Без меж» («Без кордонів») його надихнула любов, а також повідомив про те, що планує написати музику до рок-опери, але наразі йому просто не вистачає часу. 
Святослав Вакарчук, автор усіх композицій альбому, також вперше виступив співпродюсером альбому «ОЕ». Також продюсерами «Без меж» стали гітарист групи Володимир Опсеніца і давній партнер «ОЕ» Віталій Телезін (на київській студії «211» якого і був записаний альбом «Без меж»). «Продюсерство — дуже цікавий процес. Чому раніше цього не робив? Суть у тому, що я вважав, — і досі вважаю — що навіть професійному перукареві краще робити стрижку у свого колеги, ніж стригти себе самому, дивлячись у дзеркало. Чому при цьому все-таки зважився на роботу над власним альбомом? Я був не один. І ми не бачили нікого в доступній близькості з тих, з ким би нам хотілося працювати», — сказав Вакарчук. 
Новий альбом «Без меж» був представлений 19 травня 2016 року одночасно в ефірах трьох онлайн-радіостанцій (Аристократи, Київ; Море.фм, Одеса; Skovoroda, Львів), а географія слухачів охопила, буквально, всю планету без кордонів: Індія і США, Україна та Ізраїль, Афганістан, Сербія, Німеччина, Великобританія, Росія, Грузія, Іспанія, Вірменія, Туреччина, Канада, Австралія і жителі інших країн залишали свої координати в коментарях під прямою трансляцією презентації альбому.
«Океан Ельзи» у рамках туру вже виступив у Дніпрі, Вінниці, Маріуполі (концерт там пройшов безплатно). Перед Одесою ще будуть концерти у Києві, Харкові, Сумах та Львові. У планах також виступи на найбільших світових сценах Гельсінкі, Тбілісі, Дубаї, Лондона та Нью-Йорка. «Проте й до цього часу список міст і країн постійно оновлюється», — додають організатори.
До речі, підопічна Святослава Вакарчука перемогла в останньому сезоні шоу «Голос країни». 19-річна Віталіна Мусієнко, незважаючи на свій юний вік, зуміла здивувати слухачів своїм потужним магічним вокалом. На «сліпих прослуховуваннях» вона заспівала пісню «Відьма» Ілларії та вперше змусила плакати Святослава Вакарчука. Дівчина із селища Котельва на Полтавщині вчиться в університеті за спеціальністю «мікро- та наноелектроніка», але мріє займатися творчістю, відроджуючи українську музику і культуру. «Я завжди буду співати українською мовою, тому що це мова мого народу. У цьому мої погляди сходяться з моїм тренером Святославом Вакарчуком. Я рада, що живу в такій країні, розмовляю і пишу вірші українською мовою. Свої вірші я вперше поклала на музику саме на «Голосі країни», — розповіла Віталіна.