НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вишиваний день календаря

Вишиваний день календаря

Цьогоріч український День вишиванки підтримають у більш ніж 50 країнах світу, тим часом як на Батьківщині це свято досі не затвердили офіційно. Нещодавно організатори свята, як і минулого року, звернулись до Президента України Петра Порошенка з пропозицією затвердити третій четвер травня офіційним щорічним Всесвітнім днем вишиванки, тобто зробити його святом державного значення.

Бебі-бум у хижаків

Бебі-бум у хижаків

У сафарі-парку на Херсонщині народилося відразу вісім левенят у двох пар левів, а от у Миколаївському зоопарку цього сезону вперше побачили світ четверо амурських тигренят.

Рейд святими місцями

Рейд святими місцями

Російські окупанти в Криму продовжують незаконно затримувати представників корінного населення, триває тиск на мусульман. Нещодавно під час проведення п’ятничного намазу в мечеті села Молодіжне Сімферопольського району понад 50 озброєних людей затримали групу мусульман. Формальна причина — перевірка документів. За свідченнями правозахисників, затриманих було близько 100 осіб.

«Донецьк — це Україна!»

«Донецьк — це Україна!»

Усупереч застереженням ОБСЄ бойовики в Донецьку й Луганську 9 травня таки провели військові паради, присвячені Дню Перемоги. Фактично терористи й окупанти з так званих «ДНР» і «ЛНР» продемонстрували не «власну бойову міць» (якої насправді не існує), а сучасну військову техніку РФ — танки, артилерію, «Гради», бронемашини тощо. Відтак важке озброєння було підведено значно ближче до лінії розмежування, ніж це передбачено Мінськими угодами.

Патріотичний злом

Патріотичний злом

Агітпром проросійськи налаштованих сил, які активно промивають мізки своїм довірливим слухачам і читачами як у Росії, так й у «ЛНР»-«ДНР», вкотре днями зазнав атак з боку проукраїнських інтернет-активістів. Цього разу українські хакери кіберальянсу анонімних груп провели з 00:00 годин 9 травня операцію #OpMay9, у рамках якої здійснили 9 успішних зломів сайтів терористичної організації «ДНР». Під роздачу також потрапили російські сайти, які ведуть агресивну антиукраїнську пропаганду.

Ремонт за єни

Ремонт за єни

Ще з 2002 року в Україні реалізується японський проект допомоги «Кусаноне». Минулого тижня посол Японії в Україні Шигекі Сумі заявив, що в його рамках ще надаватиме фінансову допомогу школам, яким необхідний ремонт або модернізація. Він сказав: «За програмою «Кусаноне» ми маємо угоду між урядом Японії та України, тому ця допомога надається напряму.

Від серця до серця

Від серця до серця

Замість дорогих суконь і костюмів випускники приватної Авторської школи Бойка тепер одягають джинси й святкують випускний вечір десь на природі. Усі зекономлені на розкоші кошти (в цю суму входить вартість престижного ресторану і гонорар колись обов’язкової поп-зірки) вони передають до дитячого кардіологічного відділу інституту невідкладної хірургії.

Всі статті рубрики