НОВИНИ ПЛЮС

11.05.2016

Обмін державного значення

Росія й Україна продовжують домовлятися про обмін засудженої у Росії української льотчиці Надії Савченко на російських військових Александрова і Єрофєєва.

Захист російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова припускає можливість подачі апеляції на вирок Голосіївського суду Києва через «відсутність будь-яких зрушень у питанні можливого обміну». Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила, що визначиться з подачею апеляції на вирок орієнтовно 20 травня, нагадавши, що вирок набирає чинностi 23-го числа. «Я була переконана, що до травневих (свят) буде вирішено питання щодо обміну. Оскільки немає певних домовленостей щодо обміну, то, можливо, буде прийнято рішення про подання апеляції», — сказала вона.

Адвокат Александрова Валентин Рибін також заявив, що зміна рішення про неподання апеляції «безпосередньо пов’язане з відсутністю будь-яких зрушень у питанні обміну».

Нагадаємо, 18 квітня Колегія суддів Голосіївського районного суду Києва засудила Єрофєєва і Александрова до 14 років ув’язнення. Нашій Надії Савченко російський суд, який був просто судилищем, відміряв 22 роки ув’язнення.

Без гарячої води

Із 10 до 24 травня мешканці 1350 будинків Дніпровського, Дарницького та Подільського районів столиці залишаться без гарячої води у зв’язку з гідравлічними випробуваннями тепломереж, повідомляє прес-служба «Київенерго». Проводитимуться випробування тепломагістралей №2 та №5 від станції теплопостачання №2 (СТ-2) та всіх тепломагістралей від Дарницької ТЕЦ, що забезпечують гарячою водою більшу частину Подільського, Дарницького та Дніпровського районів столиці, йдеться у повідомленні.

На два тижні без гарячого водопостачання залишаться: 290 житлових будинків, 12 дитсадків, 10 шкіл, 274 відомства та 12 лікувальних закладів у Подільському районі; 589 житлових будинків, 37 дитсадків, 23 шкіл, 288 відомств та 10 лікувальних закладів у Дніпровському районі; 470 житлових будинків, 27 дитсадків, 16 шкіл, 140 відомств та 9 лікувальних закладів у Дарницькому районі.

Заможний тесть

Володимир Белиба та Ігор Тинний є співвласниками фірми, що володіє рестораном італійської кухні «Монтекі і Капулеті» (відкрився у липні 2014-го) у центральному Печерському районі Києва, пишуть «Наші гроші». За даними видання, ТОВ «Рест Ком 36» створене у 2013 році. Белиба вніс у статутний фонд підприємства 9,24 млн. гривень, а Ігор Тинний — 7,56 млн. грн. У 2013 році компанія придбала нежитлові приміщення площею 661 кв.м на вул. Щорса 36-В, де й відкрили заклад харчування.

Володимир Белиба — це тесть секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова. Ігор Тинний має бізнес у сфері малої гідроенергетики («Акванова»), володіє рестораном «Прага», клубом Caribbean Club. Раніше він був співзасновником «Першої взуттєвої фабрики Київ» разом з Іваном Фурсіним, партнером Юлії Льовочкіної по банку «Кліринговий дім». Також Тинний очолює наглядову раду Закарпаттяобленерго.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>