Підтримай піаніста

22.04.2016

Всеукраїнський конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця може припинити своє існування. Причина — нестабільна ситуація в Україні та недофінансування. «Подію вже двічі переносили, і це стало негативним фактором для його подальшого існування», — зазначають представники ВО «Платформа громадських iніціатив», котрі виступили організаторами кампанії проти закриття конкурсу.

Якщо подія не відбудеться цього року, то про подальший шлях конкурсу можна забути. Зараз сотні небайдужих українців, серед яких багато учасників конкурсу, в соціальних мережах проводять флешмоб — викладають знімки з плакатами та надписами «Конкурсу Горовиця» — БУТИ». «Це важлива подія для кожного талановитого маленького піаніста. Діти роками тренуються, щоб досягти висот та засвітити свій вогник серед українських талантів. Ми не можемо йти далі, не маючи тієї гори, на яку потрібно забиратися», — говорить «УМ» піаністка Олена Надвірна.

Нагадаємо, міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця заснований у 1995 році. В ньому беруть участь молоді таланти з усього світу. Це єдиний в Україні конкурс, який є членом Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів.