Новий Бахчисарай

Новий Бахчисарай

Зараз усі соціальні, інфраструктурні та культурні проекти з міжнародного співробітництва проходять етап узгодження на рівні профільних українських міністерств та відомств. А вперше рішення про будівництво селищ для компактного проживання кримських татар, які змушені покинути окупований Росією півострів Крим, було озвучено представниками турецької делегації на Всесвітньому конгресі кримських татар у селі Стрілкове Генічеського району Херсонської області.

Візуалізація злих бажань

Візуалізація злих бажань

Зухвалим назвали на Вінниччині викрадення студента, за якого зловмисники правили мільйон гривень. Це була остання справа однієї з двох затриманих груп викрадачів людей, котрих днями взяли під варту правоохоронці.

З-за кадру — в кадр

З-за кадру — в кадр

Після двох років окупації Криму український режисер Костянтин Кляцкін і команда об’єднання документального кіно «Вавилон 13» презентували українську стрічку «Крим, як це було». За словами режисера, вона про «тих кримських військових, які залишились вірними українському народу. Про їхню честь, гідність і доблесть»

Ворог близько, можна полаятися

Ворог близько, можна полаятися

Під час останньої телефонної розмови президент США Барак Обама вже вкотре нагадав президенту Росії Володимиру Путіну про те, що гібридні російсько-сепаратистські сили на Донбасі повинні дотримуватись угоди про припинення вогню на Донбасі, а також забезпечити ОБСЄ безперешкодний доступ до контрольованих сепаратистами територій, у тому числі й на російсько-українському кордоні.

Бурштинове АТО

Бурштинове АТО

Бурштинові війни, про які попереджалося ще рік тому, стають на Поліссі реальністю. На Рівненщині серед білого дня в центрі села Єльне Рокитнівського району сталася стрілянина — місцеві бурштинокопачі не захотіли пускати на свою територію «колег» із сусіднього села Рокитне, а ті вирішили довести своє право сили.

Весняне загострення тарифів

Весняне загострення тарифів

Українці з настанням весни отримали нові тарифи. Для тих співгромадян, хто ще не прокинувся від зимової сплячки, нагадаю, що уряд нас усіх привітав оновленими тарифами на послуги ЖКГ. Зокрема, ціна на газ для квартир без лічильників підскочила вдвічі: з 21,56 до 43,13 грн. на одного прописаного мешканця квартири.

Поїли? Можна і поспати

Поїли? Можна і поспати

Хто б міг подумати ще кілька років тому, що українці ділитимуть робочий день на «до спеки» і «після спеки», йдучи на сієсту, як колеги в південних країнах. Мовляв, де ми, а де іспанці, наприклад. Та Міністерство соціальної політики вирішило виправити недоліки старого Трудового кодексу.

Всі статті рубрики