Ліки — не з-під поли

Ліки — не з-під поли

В Україні стартувала система моніторингу наявності ліків для онкохворих у лікарнях. Відтепер пацієнти, які отримують ліки, закуплені державним коштом, зможуть контролювати їх наявність у медичних закладах у всіх областях України — у режимі реального часу. Окрім того, хворий, який придбав препарати за власний кошт, зможе перевірити, чи ці медикаменти не перепродують недобросовісні медики. Зробити це можна завдяки спеціальному коду партії ліків, зазначеному на їх упаковці.

«І вони подешевшають...»

«І вони подешевшають...»

«Міністерство охорони здоров’я не регулює ціни на ліки в роздрібній  мережі і не повинне цього робити». Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі. У Грузії, під час проведення реформ, увесь ринок медикаментів був дерегульований, каже він. І це привело до зменшення цін на ліки на 30-40% , запевняє міністр.

Більше руху, менше солі

Більше руху, менше солі

Лікарі наголошують: у багатьох випадках ризик розвитку онкологічних недуг залежить від способу життя людини. Нові рекомендації від ВООЗ ґрунтуються на простих правилах, про які не можна забувати, якщо дбаєш про власне здоров’я. Дотримуючись цих постулатів, людина здатна запобігти розвитку раку. Отже…

Цільна пшениця — здоров’я рятівниця

Цільна пшениця — здоров’я рятівниця

Споживаючи щодня клітковину, ви оберігаєте організм від багатьох недуг. 20-30 грамів на день цього продукту цілком вистачить для профілактики певних захворювань, кажуть дієтологи. Таким є результат дослідження фахівців Гарвардської школи громадського харчування.

Всі статті рубрики