Більше руху, менше солі

23.02.2016
Більше руху, менше солі

Заняття спортом — важливий чинник для зміцнення здоров’я. (з сайта mirfactov.com.)

Лікарі наголошують: у багатьох випадках ризик розвитку онкологічних недуг залежить від способу життя людини. Нові рекомендації від ВООЗ ґрунтуються на простих правилах, про які не можна забувати, якщо дбаєш про власне здоров’я. Дотримуючись цих постулатів, людина здатна запобігти розвитку раку. Отже…

1. Будьте активними. Регулярна фізична активність допомагає запобігти важким недугам, адже підтримує здоровий рівень гормонів в організмі. Навіть звичайне прибирання в кімнаті, піднімання сходами корисніші за кількагодинне лежання перед телевізором. Як підтверджують дослідження, регулярна фізична активність безпосередньо допомагає запобігти певним видам раку, зокрема раку кишечнику і молочної залози.

2. Забудьте про шкідливі звички. Лікарі не втомлюються нагадувати, що куріння є пусковим механізмом кількох видів онкологічних недуг. Зокрема, курці ризикують захворіти на рак легень, гортані. Спиртне в надмірних кількостях також надзвичайно шкодить організму.

3. Замість солі — спеції. Надмірне вживання солі здатне провокувати підвищення артеріального тиску, а також провокує рак шлунка. Дослідники кажуть: сіль погано впливає на слизову оболонку шлунка. Тому доцільно зменшувати її кількість в раціоні, заміняти її на природні приправи — часник, лимон, перець, спеції.

4. М’ясо — так. Але небагато. Результати досліджень свідчать: часте вживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку раку кишечнику. Чому? Можливою причиною, кажуть дослідники, є сполука гем, яка надає м’ясу червоного кольору і може шкодити кишечнику. Доведено також, що оброблене м’ясо (бекон, буженина) є причиною раку шлунково-кишкового тракту. Під час переробки у м’ясі утворюються канцерогенні речовини, які пошкоджують клітини організму і провокують небезпечні недуги. Знизити ризик такої неприємності допоможе «день вегетаріанства»: бодай раз на тиждень варто повністю відмовлятися від м’ясних страв.

5. Прогулянки — рятівники. Намагайтеся знаходити час хоча б для невеличкої щоденної прогулянки. Терапія свіжим повітрям, фізичний рух зміцнюють організм і допомагають запобігти багатьом недугам.