Знову почуємо «Голос Майдану»?

03.02.2016
Знову почуємо  «Голос Майдану»?

Євген Нищук. (з соціальної мережі.)

Є невелика ймовірність, що на посаду міністра культури може повернутися Євген Нищук. Його прізвище значиться в списку кандидатів на посади у Кабінеті Міністрів, складеному Блоком Петра Порошенка. Список, який офіційно не оприлюднювали, став результатом переговорів БПП з іншими фракціями коаліції про ротацію складу уряду.

Нагадаємо, що актор театру і кіно Євген Нищук був призначений на посаду очільника Мінкульту в першому уряді після повалення влади Віктора Януковича. Його стаж держслужбовця одного з найвищих рангів — менший року, із 27 лютого по 2 грудня 2014 року. «Голос Майдану» спочатку отримав чимало критики за брак адміністративного досвіду. Проте переважили для культурної спільноти порядність і принциповість міністра-актора та абсолютна прозорість адміністрування у період керування ним Міністерством культури (перелічене, на жаль, не є візитками нинішнього міністра В’ячеслава Кириленка, який одночасно обіймає й посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань). При міністрі Євгенові Нищуку почало активніше відроджуватися українське прокатне кіно, розпочався процес приєднання України до платформи «Креативна Європа»; громадськість і вітчизняні митці, радники та колеги з Грузії та Естонії долучилися до обговорення проекту довгострокової національної стратегії «Культура 2025».

У своєму коментарі на Facebook нардеп Сергій Лещенко зазначив, що на засіданні фракції не було кворуму, а відтак рішення про список претендентів на посади міністрів від БПП на випадок відставки кабінету Арсенія Яценюка було ухвалено з порушенням Положення про фракцію. «Хочу зразу уточнити, що ми з Мустафою Найємом у ході голосування підтримали тільки кандидатуру Євгена Нищука на посаду міністра культури», — підкреслив донедавна журналіст.