Історія в окупації

Історія в окупації

Архіви Луганщини переживають не кращі часи. Наразі на території так званої «ЛНР» залишається 133 тис. документів Національного архівного фонду України. У серпні цього року частині працівників фонду вдалося переїхати на підконтрольну Україні територію і забрати деякі документи з собою. Основний, Державний, архів переїхав до Сiверськодонецька.

Паротяг колядок

Паротяг колядок

Починаючи зі свята Миколая і аж до старого Нового року у Львові курсує ретро-поїзд. Львівська залізниця облаштувала для святкового дійства старенький паротяг Л-3535. Вiн тягне вагончики зі Львова до сусідніх Брюхович і назад через мальовничий ліс. Безплатна новорічна розвага найбільше сподобалася дітлахам.

Вклад у розумні голови

Вклад у розумні голови

Сполучені Штати вирішили проблему української кризи. На думку уряду США, витягти Україну з еконономічного колапсу допоможуть суперосвічені «молоді уми», котрі зможуть будувати нову економіку в країні.

Останній бій iз бабусями

Останній бій iз бабусями

Покласти край стихійній торгівлі й торгівлі «з землі» може відкриття ринків нових форматів — де співіснуватимуть традиційний продаж сільгоспродукції та сучасні супермаркети. Про це під час відвідин нового «Баzar на Лісовій» сказав мер столиці Віталій Кличко.

Жах на вулиці Турецькій

Жах на вулиці Турецькій

Мешканці вулиці Турецької у Сімферополі просять окупаційну владу півострова Крим не втягувати їх у міжнаціональний скандал. За словами депутата міськради Сімферополя Степана Кіскіна, обурені міщани готові особисто прийти та виказати свій протест на найближчій сесії міськради.

Вік волі не бачити

Вік волі не бачити

Аж за шість законопроектів, які б поліпшили умови та права ув’язнених, як цього вимагають європейські норми, народні обранці проголосували ще наприкінці листопада. Один з ухвалених нормативів дозволяє у деяких випадках застосовувати дострокове звільнення для засуджених до довічного позбавлення волі. Президент України днями цей закон ветував.

«Ручні» ракети

«Ручні» ракети

Після прибуття на Донбас наприкінці минулого тижня чергового так званого «гуманітарного» конвою з РФ бойовики різко збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ, у тому числі з реактивних систем залпового вогню «Град». Лише в день Святого Миколая ворог відкривав вогонь понад 60 разів.

Всі статті рубрики